Advent

Hitler bombáit is túlélte a 101 éves karácsonyfa

illusztráció/pixabay
illusztráció/pixabay
1920-ban vették hat pennyért.

101. éve állították fel az Egyesült Királyság legrégebbi, még a spanyolnátha-járvány idején vásárolt műfenyő-karácsonyfáját, írta a Mirror.

Kapcsolódó

A fát 1920-ban hat pennyért vette Elizabeth Naylor, Kay Ashton nagymamája a Woolworthsben, azóta minden évben előkerül a karácsonyi ünnepekre. A karácsonyfa három uralkodót, egy világháborút – a hitleri bombázással együtt – és két világjárványt – a spanyolnáthát és a Covid19 koronavírust – élt túl, nem véletlen, hogy nagy becsben tartják.

A fa összesen nyolcszor költözött és a család harmadik generációjának otthonát díszíti karácsonykor. Most Kay a saját gyermekkorából származó harangokkal díszítette fel, a műfenyő sheffieldi lakásának konyhájában áll.

Évről évre törékenyebbé válik, kicsit csúnyácska is, de nem foglalkozom túl sokat vele. A konyhába tettem, mert ha a nappaliban van és kinyílik az ajtó, a legkisebb huzat is feldönti

– nyilatkozta Kay Ashton, akinek édesanyja kilenc éve hunyt el, ekkor örökölte ő a családi ereklyét. .

Az emberek azt kérdezik tőlem, hogy miért nem javíttatom meg? A válaszom: azért, hogy megőrizze eredetiségét, történelmi értékét

– fogalmazott az idős hölgy, aki szerint nagymamája megdöbbenne, ha látná, hogy milyen hosszú időt élt a 101 éve vásárolt műfenyő.

A matuzsálemi korú műfenyőről fotók IDE KATTINVA, a Mirror cikkében találhatók.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik