Advent

444 műfenyő díszíti egy “karácsonyőrült” házaspár lakását

AFP/Ole spata
AFP/Ole spata

Világrekordot tudhat a magáénak egy bevallottan “karácsonyőrült” német férfi azzal, hogy 444 feldíszített műfenyőt állított fel a lakásában idén karácsonyra, írta az MTI.

Kapcsolódó

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos “karácsony-csodaországgá” változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.

Tavaly 420 karácsonyfát zsúfoltak be a 100 négyzetméteres lakásba, az idén állított 444 fenyőt 47 ezer égő világítja meg.

A karácsonyfák között akadnak tematikusak is, például Star Wars-figurákkal vagy gumikacsákkal díszített fenyők.

Jeromin minden évben már augusztus első napján lehozza a műfenyőket padlásról, mivel egyebek közt nem kevesebb mint 72 ezer díszgömböt kell rájuk aggatni. Egy ideje már szerte Németországból küldenek neki karácsonyi díszeket.

Ina FASSBENDER / AFP

A koronavírus-járvány előtt a férfi vezetett túrákat is tartott karácsonyfa-paradicsomában. Idén még nem újította fel ezt a szokását, már csak azért sem, mert túl kevés a hely a lakásban.

A Németországi Rekordintézet (Rekord-Institut für Deutschland, RID) hétfőn a helyszínen ellenőrizte és ismerte el hivatalos RID-világrekordként a karácsonyfaerdőt mint “a legtöbb feldíszített karácsonyfát egy helyen”.

Kapcsolódó
Lenyűgöző látvány a 1,5 millió karácsonyi izzóval megvilágított kert
A nagyapa unokája kérését teljesítette. Pontosabban túlteljesítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik