Advent

Felhördültek a londoniak a Norvégiától kapott ajándék karácsonyfa láttán

Hollie Adams/Getty Images
Hollie Adams/Getty Images

Norvégia minden évben küld egy méretes fenyőfát az angoloknak, amit a londoni Trafalgar téren állítanak fel, meghálálva ezzel a britek segítségét a második világháború idején.

Csakhogy az idei ajándék elég sokaknak szemet szúrt a brit fővárosban, akik azt követelték, cseréljék le a 24 méter magas karácsonyfát, mert az egyáltalán nem áll szimmetrikusan, egyes ágai pedig le vannak törve, írja a CNN.

A 80 éves lucfenyőt még egy ünnepségen döntötték ki november 16-án Oslo mellett, majd ezt követően szállították át a norvég hatóságok Nagy-Britanniába.

Chris J Ratcliffe/Getty Images

A felvételek tanúsága szerint viszont tényleg van igazságalapja a kritikáknak, mert olyan, mintha a fa megdőlt volna. Az ugyanakkor nem egyértelmű, hogy mikor keletkeztek rajta a károk.

Egyesek szerint Norvégia viccelni próbált ezzel az ajándékkal, mások szerint a tavalyi fát küldték vissza, míg valaki felvetette azt is, a norvégok nagyon megsértődhettek azon, hogy a Manchester United a közelmúltban menesztette Ole Gunnar Solskjaer vezetőedzőt a kispadjáról.

Ezzel együtt London városvezetése meg volt győződve arról, hogy a karácsonyfa feldíszítve ebben az évben is hozzáad majd az ünnephez és csodálatossá varázsolja a Trafalgar teret.

Marianne Borgen, Oslo polgármestere pedig úgy reagált a kritikákra,

örülök, hogy az emberek ilyen szenvedélyesek, ez annak a jele, hogy a londoniak értékelik az ajándékot, amit küldtünk nekik.

Hozzátette, bár a tradíció a második világháborúban nyújtott segítség meghálásaként indult, ma már a barátság, a szolidaritás, a béke és a jövőbe vetett remény jelképe egyben.

Azóta már felkapcsolták rajta a fényeket, egy fokkal azért jobban is néz ki.

Jeff Spicer/Getty Images

Kapcsolódó
Lenyűgöző látvány a 1,5 millió karácsonyi izzóval megvilágított kert
A nagyapa unokája kérését teljesítette. Pontosabban túlteljesítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik