A brit királyi család hivatalos Instagram oldalán november 22-én hozták nyilvánosságra a Buckingham-palota idei karácsonyi pudingjának receptjét, írta a Popsugar.
A karácsonyi puding régi hagyomány a királyi család ünnepi asztalán, melyet a família minden tagja imád. Az ideiből sem hiányzik az alkohol, bár megjegyzik, hogy aki nem akar alkoholt használni készítésekor, az helyettesítheti narancslevével vagy hideg teával.
A közzétett receptből két darab 1 kilós puding lesz.
Hozzávalók
- 250 g currant mazsola
- 250 g ribizli
- 185 g sultana mazsola (malagaszőlő)
- 150 g kandírozott citrom és narancshéj mix
- 250 g apróra vágott marhafaggyú
- 250 g zsemlemorzsa
- 90 g liszt
- 12 g pudingfűszer (őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűbors)
- 2 egész tojás
- 180 g demerara cukor
- 275 ml sör
- 40 ml barna rum
- 40 ml konyak
Elkészítése
- Minden száraz hozzávalót összeöntünk.
- Alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és az alkoholos italokat.
- Ezekkel is jól összedolgozzuk.
- Kikenjük a két pudingos tálkát kevés olajjal.
- Elfelezzük a masszát és jól lenyomkodva kanalazzuk bele a tálkákba.
- Mindkettőt lefedjük sütőpapírral.
- Egy edénybe tesszük és az edényt feltöltjük háromnegyedéig vízzel.
- Az edényt lefedjük alufóliával.
- Hat órán keresztül főzzük.
- Amikor kihűlt a puding, száraz, sötét helyre tesszük.
- Karácsonykor hasonló technikával 3-4 órán át lassú tűzön melegítjük.
- Kihűlve fordítsuk ki egy tányérra, díszítsük ízlés szerint gyümölccsel – például cseresznyével, ribizlivel vagy meggyel – és kevés konyakkal meglocsolva, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Ötlet
A készítés és a tálalás során az alkohol helyettesíthető narancslével vagy hideg teával.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon