Sok helyen nincs kincs karácsony zserbó nélkül, ám a zserbógolyók sem maradnak el a klasszikus sütitől, ráadásul sütés nélkül elkészíthetjük azokat. A Ketkes segítségével mutatjuk, hogyan?
Hozzávalók
15 dkg kekszmorzsa, 10 dkg darált dió, 17 dkg sűrű baracklekvár, 20 dkg étcsokoládé (60%-os), 3 dkg darált dió (a díszítéshez), 1 ek napraforgó olaj
Elkészítése
A kekszet és a diót összeforgatjuk, majd annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formálható legyen. Ezután diónyi golyókat formálunk belőle, majd sütőpapíros tálcára helyezzük, és hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen.
A csokoládé háromnegyedét és az olajat gőz felett megolvasztjuk, majd levesszük. Hozzáadjuk a maradék csokit, és kevergetve feloldjuk benne.
A lehűlt golyókat villára rakjuk, és óvatosan rákanalazzuk az olvadt csokit, a felesleget hagyjuk lecsurogni. Darált dióval díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.