Belföld

Lezárják a fél belvárost szombaton

Szombaton rendezik meg a Meleg Büszkeség Menet felvonulást, amely a belvárosban jelentős forgalomkorlátozással jár. Az Andrássy út mellett az összes merőleges utcát is lezárják, sok helyen pedig tilos lesz megállni.

A BRFK tájékoztatása szerint 2009. szeptember 4-én 18 órától 2009. szeptember 5-én 22 óráig tilos lesz megállni a József nádor téren, a Madách téren, a külső parkolóban, a Bárczy István utca mindkét oldalán, az Erzsébet téren körben, a Hild téren körben, az Október 6. utca, a Sas, a Hercegprímás, a Miatyánk, a Bécsi és a József Attila utca mindkét oldalán bizonyos szakaszokon. De a tiltás érvényes a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út mindkét oldalán és a mindkét oldali szervizúton, a Paulay Ede utca mindkét oldalán, ahogy a Lázár, a Mozsár, a Káldy Gyula, a Dobó, a Székely Mihály, a Dalszínház és a Hajós utca mindkét oldalán. Szintén tilos a megállás a Liszt Ferenc téren, a Dohnányi Ernő utca mindkét oldalán, a Jókai téren és az Oktogonon körben.

Útlezárások a melegfelvonulás miatt (Grafika: Rédley Tamás/FN)

Útlezárások a melegfelvonulás miatt (Grafika: Rédley Tamás/FN)

De a korlátozás érinto a Jókai, az Aradi, a Csengedy, a Vörösmarty, az Eötvös, az Izabella, a Rózsa és a Szív utcát is, ahogy a Teréz körutat és a Kodály köröndöt is. Az Andrássyra valamennyi merőleges utcában tilos lesz megállni – a Dózsa György utat is beleértve – a Köröndtől a Hősök tere felé a Lendvay és a Délibáb utca között. Megállási tilalom lesz a Hősök terén is, körben, az 56-osok terén, illetve az Olof Palme sétány mindkét oldalán.

Ezzel együtt lezárják 2009. szeptember 5-én 11 órától 2009. szeptember 5-én 24 óráig a József nádor teret, a Madách téri külső parkolót, a Bárczy István utcát, az Erzsébet és a Hild teret, a Liszt Ferenc teret, az Oktogont és a köröndöt, és a Hősök terét is. Valamint a fentebb említett utcák nagy részét is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik