Belföld

Nőtt a Havas adóssága

Kiváló, 43 millió eurós adózott eredménnyel zárta az első félévet a Havas, francia médiaügynökség – írja az MTI. Ez közel kétszerese a tavalyi első félévi 25 millió eurónak, de a cég adóssága is nőtt.

A részvények árfolyama mégis csökkent, mivel 400 millió eurós tőkeemelést jelentettek be, egy 2006-ban lejáró, részvényre váltható kötvény refinanszírozására. Ezzel növelték a befektetők aggodalmát a cég adóssága iránt.

A Havas nettó adóssága a félév végén 800 millió euró volt az egy évvel ezelőtti 715 millióhoz képest. Az üzemi eredménye 91 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 68 millióhoz képest – közölték a cégnél csütörtökön.

A világ hatodik legnagyobb hirdetési ügynökségének számító Havas bevétele 750 millió euró volt az első félévben, ami 10,3 százalékkal kevesebb a tavalyi első félévinél, de a második negyedévben kissé lelassult a bevétel csökkenése, 9,4 százalékra az első negyedévi 11,2 százalékról. A visszaesést az amerikai piac okozta – Európában nőtt a bevétel.


Az ügynökség tavaly 389,1 millió euró veszteséggel zárt. Ennek ellenére a részvények 0,05 eurós osztalékot fizettek.

A Havas részvényei csütörtök délelőtt 4,11 euróért cseréltek gazdát a párizsi értéktőzsdén, 3,29 százalékkal kevesebbért a szerdai, 4,25 eurós záróárnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik