Belföld

Medgyessy levele az MSZP-kongresszushoz

Medgyessy Péter leköszönő miniszterelnök levélben fordult a kongresszus küldötteihez.

Tisztelt Kongresszus, Kedves Barátaim!

Mandátumot Tőletek kaptam, és úgy illene, hogy Nektek adjam vissza.
De frissek az élmények, amelyek az elmúlt napokban értek és azt szeretném, hogy ha nyugodt és tiszta szívvel tudnék Nektek köszönetet mondani mindazért a támogatásért, amit Tőletek kaptam.

Úgy hiszem, hogy erre a legjobb alkalom az októberi kongresszus lehet, ha megtiszteltek azzal, hogy meghívtok. Jelenlétemmel, egyébként is úgy gondolom, hogy nem lenne helyes ha befolyásolnám mai döntéseket.

Kérlek Benneteket, hogy forduljatok végre a belső politikai vitáktól az emberek felé. A szocialistáktól az ország az emberek a problémáinak megoldását várja. Kívánom ezért, hogy minél hamarabb jussatok túl ezen a perióduson és legyen az új miniszterelnök, az új pártelnök, valamint a majdani, 2006-os miniszterelnök-jelölt nagyon sikeres a baloldali értékek érvényre juttatásában és az ország sikerre vitelében.

Három évvel ezelőtt azzal kezdtem a beszédemet, hogy szövetséget jöttem kötni. Azt kívánom Nektek, hogy kövessetek új, hiteles és jó szövetséget. Ne hagyjátok cserben azt, akivel szövetségre léptek. Ez az ország érdeke. Végül kérlek Benneteket, a jövőben is szövetségesként tekintsetek rám, aki a történtek ellenére is őszintén tiszteli és szereti a szocialista párt-tagságát.

Budapest, 2004. augusztus 25.

Dr. Medgyessy Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik