Belföld

Aranygóllal jutott túl a svédeken Szenegál!

Hihetetlen dráma: a hosszabbításban a svédek kapufát rúgtak, de végül mégis Szenegál jutott tovább. Henri Camara második gólját lőtte a meccsen! Az elsővel egyenlített az afrikai csapat, a második viszont aranygól volt!

Szenegál imponáló teljesítménnyel jutott tovább a világbajnoki csoportmérkőzésekről. A svédek szintén magabiztosak voltak, a halálcsoportból kerültek a tizenhat közé, úgyhogy mindkét csapatnak voltak esélyei a továbbjutásra.

Kezdődik a mérkőzés

A két csapat összeállításából kiderül, hogy hiányzik a svédeknél a sérült Arsenal-sztár, Ljungberg. A másik oldalon, a szenegáliaknál pedig Fadiga és Diao nem játszik.

3. perc:

Linderoth nagyon erős, de középre tartó kapuralövését fogja Sylva, a szenegáliak portása.

4. perc:

Két hatalmas svéd helyzet: szabadrúgás után Mellberg kerül oldalt helyzetbe, jobbról ráküldött lövését Sylva csak spárgázva tudja menteni, lábbal. A kipattanót a svéd csapattárs már gyengén lövi, kapura sem megy a baloldalról meglőtt labda.

9. perc:

A szenegáli Thiaw lő nyolc méterről, nagyon rosszul: a svéd kapu fölé bombáz, egy védőtől szorongatva.

Vezetnek a svédek!

11. perc:

Henrik Larsson gólt fejel! Svensson szöglete után érkezik a szenegáli kapu elé a labda, Sylva, a hálóőr rosszul mozdul, nem ér oda az ötösre, ahonnan Larsson a kapuba bólint! 1-0, Svédország javára!

15. perc:

Diouf, a legnagyobb szengáli sztár cselez a svéd tizenhatoson belül. Jakobsson ellöki, Diouf elesik, a bíró továbbot int. Diouf dühöng, de ezen a vébén nincs mit tenni a bírókkal – azt azért mégsem csinálhatja a szenegáli futballista, mint a portugál Joao Pinto, aki gyomorszájon vágta az argentin bírót…

18. perc:

Cissé lő messziről, a svéd kapu mellé.

24. perc.

A “kiélesített könyökű” Daf vérbe borítja Alexandersson fejét. Olyan durván könyököl a szenegáli, hogy egyből az öltözőbe viszik a svédet. Alexandersson négy perccel később fejkötéssel áll vissza a játékba.

Szenegáli lesgól

25. perc:

Talán egyetlen milliméterrel a svéd védők előtt tartózkodott Bouba Diop, így Diouf beadását hiába lövi a svéd kapuba, nincs gól. A bíró lest fúj, jogosan. Pechjük van a szenegáliaknak.

Iszonyatosan támadnak ezekben a percekben a szenegáliak. A svédek többnyire csak védekezni tudnak, ha tudnak. Kérdés, meddig tud ellenállni a svéd védelem a szenegáli rohamoknak. Egy gól aligha elég ennek a meccsnek a megnyerésére…

A bíró nem szereti a büntetőket…

34. perc:

Allbäcket fellöki az afrikai tizenhatoson belül egy szenegáli védő. Nincs tizenegyes! Pedig ez biztosan az volt, akárcsak az előbb Diouf helyzeténél.

35. perc:

Diouf ad kötényt egy svéd védőnek. Ezután betör a svéd tizenhatoson belülre, megint mintha ellöknék ott. Tizenegyes nincs.

Egyenlít Szenegál!

37. perc:

Henri Camara iszonyatosan erős, leszorított lövést küld a jobb sarokra. Hedman nem ér le a földre (csak amikor már a labda túl van rajta), gól! Óriási gól! Megérdemelték az afrikaiak az egyenlítést! 1-1.

39. perc:

Diouf három svédet cselez ki, de aztán fölé lő.

41. perc:

Amdy Faye gyönyörűen megy el a szélen, középre ad, Hanri Camara tökéletesen egyedül várja a labdát, fejel, de mellé. Óriási szenegáli helyzet volt!

42. perc:

A vébé egyik legnagyobb védését mutatja be Sylva, aki talán tanulmányozta Svensson előéletét: a svéd egy távoli szabadrúgásból a bal felsőbe csavarna (az argentinok ellen például hasonlóan talált be), de Sylva remekül érzi a lövést, és kitornázza a gólból a labdát.

45. perc:

30 méterről Bouba Diop bombáz: Hedman kapus csak másodszorra tudja fogni a bikaerős labdát.

47. perc:

Thiaw fejesét fogja Hedman. Nem azért fontos a védése, mert a nyolc méterről érkező bólintás veszélyes lett volna, hanem amiatt, hogy egy másik szenegáli már a környéken ólálkodott…

A bíró lefújja az első játékrészt. A 11. perc után elképesztő félórát produkált Szenegál: Diouf csodálatos cselei, Sylva védése (bár előtte ő hibázott a svéd gólnál), Camara remek lövése, Daf iszonyú durvasága mind-mind híven jellemzik az afrikai foci mai arculatát. Az atomfutballisták ellen a svédeknek fel kell javulniuk a második félidőre, különben kiütik őket – nemcsak átvitt értelemben…

Kezdődik a második félidő

46. perc:

Hatalmas távoli svéd lövést véd Sylva, a szenegáli kapus.

50. perc:

Alexandersson lő a szenegáli kapu mellé.

52. perc:

Allbäck kapáslövését védi Sylva.

Most a svédek mintha feléledtek volna. Hét perc alatt három veszélyes támadásuk is volt, több, mint amennyi az első félidőben összesen.

57. perc:

Allbäck fejeli le a tizenhatoson belül Anders Svenssonnak a labdát, Svensson kapáslövése azonban mellé megy. Nagy helyzet volt.

59. perc:

Thiaw lő a svéd kapu mellé.

61. perc:

Diouf kézzel próbálja a svéd kapuba beütni a labdát. Nem kap még sárgát sem, de a bíró legalább észrevette a szabálytalanságot… Ez is valami – ezen a vébén.

64. perc.

Malik Diop sérül meg a szenegáli csapatban. Helyére Beye áll be. Közben Allbäck helyett Andreas Andersson jön be, a túloldalon.

67. perc:

Szenegáli szabadrúgás – Diouffal szabálytalankodtak a tizenhatos vonala előtt. A lövést a sértett íveli a sorfal fölött, Hedman azonban kitolja a léc alól a labdát.

28. perc:

Coly kap sárgát a szenegáliaknál, miután lerúgja Larssont.

30. perc:

Diouf ível be szabadrúgást, Bouba Diop lőne kapura, de Mellbergről lepattan a labda.

31. perc:

Alexandersson helyett Ibrahimovic jön a svédekhez.

Eldönthették volna a svédek a meccset!

35. perc:

A csere, Ibrahimovic két szenegálit cselez ki! Nem adja be középen érkező, üresen lévő két társának, hanem maga lövi rá éles szögből, jobb oldalról: Sylva azonban véd. Talán a legnagyobb helyzet volt a svédek előtt a második félidőben.

88. perc.

Ibrahimovic a szenegáli, Diouf a svéd kapu előtt hibázik! Nincs újabb gól, egyik oldalon sem!

89. perc:

Thiaw fejel a svéd kapu mellé, egy jobboldali beadás után.

Egyre valószínűbb a vébé első hosszabbítása: mindkét csapat kihagyja ugyanis a helyzeteit…

93. perc:

Faye fejel, Hedman, a svéd kapus véd.

Döntetlen a rendes játékidőben

Ezután a bíró lefújja a második félidőt. Hamarosan kezdődik a hosszabbítás. Ami – mint ahogyan már említettük – az első ezen a vébén.

Kezdődik a hosszabbítás

91. perc:

Thiaw csavar messze a svéd kapu mellé-fölé.

92. perc:

Elképesztő jelenetek a szenegáli kapu előtt: szabálytalanságok, lövési próbálkozások – minden kimarad, de egyébként a bíró már les miatt le is fújta a svéd akciót.

93. perc:

Faye rúgja a labdát a svéd kapu fölé.

94. perc.

Thiaw kap sárgát, miután feldobja magát a svéd tizenhatoson belül.

Óriási svéd kapufa!!!

96. perc:

Andreas Andersson óriási cselei a szenegáli tizenhatoson: lefordul a védőről, és iszonyú erővel lő, de a kapufa ment. Nem jutnak – egyelőre – tovább a svédek!

98. perc:

Diouf cselez: kötényt ad Mellbergnek, majd a tizenhatoson belülről lő, de mellé. Pedig gyönyörű jelenet volt ez is.

99. perc:

Thiaw sérül meg. De hamarosan visszaállhat, valószínűleg “csak” görcsöt kapott.

Aranygól, továbbjut Szenegál!!!!!

104. perc:

Megint Henri Camara tör előre a svéd tizenhatos felé. Két cselt csinál, betör a büntetőterületre, majd ellő Hedman mellett. Labdája a jobb kapufát érintve csavarodik a hálóba. Óriási gól, hasonló az előző góljához, de ez már Szenegál továbbjutását jelenti, hiszen ez egy aranygól!!!!

Szenegál ezzel továbbjutott, bekerült a legjobb nyolc közé. Megismételték azt, ami korábban csak Nigériának sikerült, vagyis újonc afrikai csapatként a negyeddöntőbe kerültek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik