Gazdaság

Nyilvános a brókerügy vádirata

Hétfőtől mindenki számára hozzáférhető a Kulcsár-ügy vádirata a Legfőbb Ügyészség honlapjáról. Az iromány részletezi a 21 vádlott elleni vádakat.

Hétfőtől nyilvános és bárki számára hozzáférhető a Kulcsár-ügy 33 oldalas vádirata. A Fővárosi Főügyészség az irományban részletezi – a FigyelőNet által korábban már ismertetett – bizonyítékokat és vádpontokat.

A hivatalos vádirat szerint az ügyészség Kulcsár Attilát egyrendbeli különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével, valamint egyrendbeli magánokirat-hamisítással vádolja. A másodrendű vádlottat, Kerék Csabát a különösen jelentős értékben elkövetett sikkasztás bűnsegédletével, folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással (amelyet szintén bűnsegédként követett el), valamint pénzmosás bűntettével vádolja az ügyészség. Rejtő E. Tibornak ezzel szemben csupán egy bűntettel, a sikkasztásban való bűnsegédlettel kell szembenéznie a vádlottak padján.

A negyedrendű vádlott Mészáros Jánost pedig üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével vádolják. Az ismert újságírónak, Forró Tamás tizedrendű vádlottnak pedig szintén üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett gyanújával szemben kell védekeznie.

A sikkasztás, pénzmosás, magán- és közokirat-hamisítás mellett a bűnlajstromon szerepelt még vesztegetés, bűnpártolás és orgazdaság is. Érdekesség, hogy a „Taxis Gyulaként” ismertté vált fuvarozót közokirat-hamisítással vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik