Nagyvilág

Letartóztattak egy 14 éves fiút, mert tanárai bombának hitték az órát, amit lenyűgözésükre készített

Bilincsben vittek el középiskolájából a rendőrök egy 14 éves fiú a texasi Irvingben, miután több tanár is azt gondolta, egy bombát készített, pedig csak egy digitális órát rakott össze otthon, hogy lenyűgözze tanárait – jelentette a Dallas Morning News. A gyerek hiába mondta mindenkinek, hogy amit csinált, az tényleg csak egy óra, senki sem akart hinni neki. Aminek minden bizonnyal sok köze van ahhoz, hogy a fiú neve Ahmed Mohamed.

A texasi lap cikke szerint Ahmed – aki az általános iskolában tagja volt a robotika klubnak, és szórakozásból rádiókat rak otthon össze magának – a digitális órát a technikatanárának vitte be az iskolába, hogy megmutassa, hogy mire képes. Az iskolába beérve az első dolga volt, hogy a szerkezetet megmutatta a tanárnak, aki megdicsérte az ügyes diákot.

Ahmed a nap további részében az iskolatáskájába tartotta az órát, amit angolóra közben ébreszteni kezdett. A tanárnője, látva az órát, kijelentette: „Úgy néz ki, mint egy bomba.” Majd elkobozta azt. Pár órával később az iskola igazgatója egy rendőr társaságában vitette ki az osztályteremből, majd öt rendőr kezdte el kihallgatni egy szobában az óra miatt.

Ahmed hiába mondta nekik többször is, hogy a szerkezet semmi más, csak egy óra, a rendőrök képtelenek voltak elhinni, hogy a fiú tényleg csak egy órát rakott össze. A rendőrség végül megállapította, hogy az óra nem egy bomba. Ezért „álbomba” építése miatt vették őrizetbe. A fiút bilincsbe verve kísérte ki két rendőr az iskolából, egy fiatalkorúak börtönébe vitték, ahol ujjlenyomatot vettek tőle, majd hazaengedték szüleihez. Az iskola pedig három napra felfüggesztette.

A helyi rendőrség szóvivője a Dallas Morning Newsnak elmondta: „Nincsen arról információnk, hogy a fiú azt állította volna, hogy az egy bomba. Folyamatosan azt mondta, hogy az csak egy óra, de nem adott bővebb magyarázatot.” Amikor a lap arról kérdezte, mégis milyen bővebb magyarázatot adhatott volna, a szóvivő közölte: „Azon aggódtunk, milyen céllal készítette azt.”

A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben, ami a lap cikkének megjelenése után már országos botránnyá vált az Egyesült Államokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik