Belföld

Afganisztánban és Szíriában tenne ki menekültellenes plakátokat a magyar kormány

Kérdés, hogy találnak-e hirdetési céget a terrorszervezetek ellenőrzése alá vont területeken, ahonnan a legtöbben menekülnek.

Afganisztánra és Szíriára is kiterjeszti menekültellenes kampányát a magyar kormány – tudta meg az Index. A két országban arra figyelmeztetnék az útra kelőket, hogy kerítést építettünk a határon és nehéz rajtunk keresztül eljutni Nyugat-Európába, továbbá azt is érzékeltetni akarják, hogy a magyar kormány nem várja tárt karokkal az átutazókat.

A kormányzat már megvizsgálta, hogy a háború sújtotta és válságövezeti területeken milyen módszerekkel érdemes hirdetni, a közterületi reklámokra és az újsághirdetésekre helyezik a hangsúlyt. A kampány szeptemberben kezdődik, több helyi nyelven és nyelvjárásban is megjelennek majd a reklámok.

A legtöbb menekültet egyébként a szíriai háború üldözte el otthonából – 15 millióan vannak azok, akik külföldön vagy az ország más részein keresnek biztonságot. Mellettük a legtöbben Afganisztánból indultak, 2,59 millióan.

Szíriában a kormánynak elég nehéz dolga lehet a plakátkampány lebonyolításával – vannak ugyan hirdetési ügynökségek, de a legtöbben azokról a területekről menekülnek, melyeket terrorszervezetek, köztük az Iszlám Állam vont ellenőrzésük alá, kérdés, hogy itt találnának-e olyan céget, amely kirakná az óriásplakátjaikat.

Az Index azt is írja: a kormány ötlete már csak azért is érdekes, mert az útnak indulók jellemzően akkor hallanak először Magyarországról, amikor a határhoz érnek – annyit tudnak az induláskor, hogy Németországba tartanak, ebből a szempontból minden más útbaeső ország csak leküzdendő akadály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik