Belföld

Megtámadták a kalauzt egy győri vonaton

A felsőtárkányi testvérpár egy hamisított tagsági igazolvánnyal akart kedvezményesen utazni Abdától Győrig. A kalauz kiszúrta a fiktív kártyát, mire a 18 éves fiú megpróbálta a kalauz kezéből erőszakkal kitépni a kedvezményre jogosító igazolványt.

Egy utas értesítette a rendőrség ügyeletét 2013. június 18-án este, hogy a Hegyeshalom felől érkező vonaton két férfi támadta meg a jegyvizsgálót.

A 18 és 22 éves testvérpár Abdán szállt fel egy nemzetközi szerelvényre, melyen 90 százalékos jegyet akartak venni Győrig. A jegyvizsgálónak egy, a siketek és nagyothallók részére utazási kedvezményt biztosító, kártyát adtak át. A gyenge hamisítványt az utasoknak a kalauz szóvá tette, mire a fénymásolt kártyát B. Milán a jegyvizsgáló kezéből megpróbálta kitépni.

Ekkor kezdődött a dulakodás, melyben egy utas sietett a kalauz segítségére. A 22 éves B. Márkot és 18 éves testvérét B. Milánt, a járőrök a Győri Rendőrkapitányságra vitték, ahol a felsőtárkányi testvérpár részletes, beismerő vallomást tett.

B. Márk ellen magánokirat-hamisítás, B. Milán ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik