Élet-Stílus

Tour de France: jobban van az elgázolt néző

Magához tért a kómából az a szurkoló, akit a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi szakasza után ütött el Patrik Sinkewitz német versenyző, aki szintén megsérült a balesetben.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu


A baleset akkor történt, amikor a vasárnapi etap befejeztével a kerékpárjával a szállodájába tartó, 26 éves versenyző útját keresztezte a szurkoló. Az ütközés után mindkét érintettet mentőhelikopterrel kórházba kellett szállítani, Sinkewitznek eltört az orra és további arc-, váll-, és térdsérüléseket szenvedett (a T-Mobile német kerekese fel is adta a versenyt), a szerencsétlenül járt néző – egyes hírforrások szerint egy 78 éves luxemburgi férfi – pedig kómába esett.

Közel egy nap után azonban magához tért – ezt grenoble-i kórház szóvivője jelentette be. Ehhez még azt is hozzátette: a szurkoló súlyos fejsérüléseket szenvedett, ugyanakkor az élete nincsen veszélyben.

A Tour a hétfői szünnapot követően kedden folytatódik: Val-d’Isere és Briancon kötött 159,5 kilométert tesz meg a karaván. Az összetettben elsőnek járó sárga trikó a dán Michael Rasmussenen feszül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik