Élet-Stílus

Kisiklott egy EuroCity Csehországban

Kisiklott egy nemzetközi vonat pénteken Csehországban. A balesetben 10 ember meghalt, és legalább százan megsérültek.

A súlyos baleset az ország északkeleti részén, a Novy Jicínhez közeli Studenkában történt. A sínre ráomlott egy felújítás alatt lévő közúti híd, majd az EuroCity szerelvény belerohant a törmelékhalomba. A Comenius EuroCity gyorsvonat Krakkó és Prága között közlekedett, és tele volt utasokkal. A baleset idején a vonat mintegy 140 km óránkénti sebességgel haladt.

“A mozdony belerohant a leomlott hídba, hat kocsi kisiklott, s a híd később lezúduló törmelékei két kocsit temettek maguk alá” – közölte Petr Kudela, a regionális tűzoltóság szóvivője. “Hatalmas tragédia. Bár a mozdonyvezető, amikor észrevette a veszélyt, fékezett, de a mozdony szinte megfordult a síneken, s a kocsik egymásba torlódtak. Biztosan sok a halott és a sérült” – mondta egy szemtanú az iDnes internetes hírportálnak.

A baleset fél tizenegy után történt, s néhány percen belül több tucatnyi rendőr, mentő és tűzoltó érkezett a helyszínre. A sérülteket az orvosok a helyszínen láttak el, illetve szükség esetén a közeli kórházba szállították. Magyar áldozatról sem a cseh rendőrség, sem a prágai magyar követség konzuli osztálya nem tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik