Belföld

Fényevés: “Ébredés után szinte rögtön hánynom kellett”

fényevő (fényevő)
fényevő (fényevő)

Fényevők beszámolóit kerestük. Találtunk is egy kellően abszurd blogszerűséget. Megrázó sorok következnek.

Miután felmerült, hogy fényevés miatt halhatott éhen az agárdi kisbaba, megpróbáltunk utánanézni, mi is lehet ez, kik azok, akik úgy döntenek, hogy soha többé nem esznek.

A fényevők után kutatva egy furcsa blogszerűségre találtunk a neten, melyben egy Haas György néven publikáló férfi örökítette meg a 2000-es években történt 21 napos éhezését. A férfi állítása szerint ételt egyáltalán nem fogyasztott, vizet viszont ivott, bár nem sokat. A naplóból idézünk, vigyázat, abszurd részletek.

“Elvégeztem egy 21 napos programot, az átállás programját, amelynek lényege a lemondás és a ráhagyatkozás. Azok, akik erre az útra lépnek, a minden ragaszkodás elengedésének részeként elengedik az ételt is, azaz felfüggesztik a táplálkozást. Nem csak egy kis időre, hanem hónapokig, évekig vagy akár életük végéig: azaz olyan hosszú ideig, ami minden kétséget kizáróan tanúságtételévé válik annak, hogy „nemcsak kenyérrel él az ember”. Az az energia, amely átáramlik a világmindenségen, alkotja és fenntartja azt, képes arra is, hogy életben tartson bennünket, ha mi képesek vagyunk arra, hogy ráereszkedjünk hitünkkel és bizalmunkkal.”

“Félháromkor ébredtem és nem is tudtam visszaaludni. A szám sűrű, a torkom enyhén fáj. Mennyit is aludtam? – kilenckor aludtam el… Öt és fél órát. Az nem túl sok. Talán napközben még sikerül. Hiszen most az idő múlatása a cél… Huszonhét órája nem ittam egy csöppet sem. Akkor túl vagyok az elsőn a hétből… Yeeeeee!”

“Megemlítettem, hogy ma van a harmadik nap, Jasmuheen szerint ma éjjel távozik a Szellem s ez nem tudom, mit is jelent. A legtöbb esetben valóban a harmadik napra esik a távozás – mondta Boldizsár –, de a tapasztalatok szerint a harmadik és a hatodik nap között történik a dolog, amiről azért nehéz elmondani, hogy mi, mert mindenkinek más és más és egyébként is nehéz szavakba önteni…”

“Most délután van, 4 óra 40. Pocsékul érzem magam. Egyre gyengébben, sokat pihenek – jóformán csak pihenek –, mégsem pihenem ki magam. Vagy éppen azért? Minden erőfeszítést jelent, a toll felemelése, még a lélegzetvétel is. Jelenleg az vigasztal, hogy ha mondjuk vasárnap 18 órakor ihatok, akkor ma reggel 9-től túl vagyok a félidőn (kétszer 81 órából a második megkezdődött és 10% már el is telt, 81-8 = 73 van még hátra…).”

“Ma reggel egyébként ébredés után szinte rögtön hánynom kellett. Ez most nem volt olyan tökéletesen víztiszta, mint a tegnapi, de hasonlóan kesernyés – és megkönnyebbítő. Persze azt remélem, hogy ez a megkönnyebbülés tartósabb lesz, mint tegnap, de majd meglátjuk.”

“Ma folytatódott az apránként, de sűrűn „benyelt mámor” s egyfajta „kettős gyomorrontás”-félét kaptam: szellemit és fizikait. A szellemi túlterhelést az okozta, hogy több képet „nyeltem” el a szememmel „Az év fotói ’99” című sajtófotó-könyvből, mint amennyit meg tudtam emészteni/fel tudtam dolgozni.”

“Tegnap este az ágyamon fekve olvasni akartam, de le kellett tennem a könyvet és hanyatt fekve, kitárt karral boldog, ihletett hálaadó imába kezdtem, amikor – az ima közben – arra lettem figyelmes, hogy nem árad: dől az energia a két tenyerem felé, a tenyeremen át a karomba, egész testemen át a lábamig.”

“Nem más történt, mint hogy elkezdtem érezni a Valóságot, a közvetlenül felfogható történések mögötti Igazi Valóságot és már most, hogy még csak kezdem érezni, érzem, hogy szívszorítóan gyönyörű! Tudom, hogy nagyon sok tanulni és fejlődni valóm van, de a szívemben semmi, se semmi aggodalom nincsen, mert kegyelmére méltatott a Mindenható, kegyelmi állapotban vagyok vagy megáldott engem vagy nem tudom, hogy mondjam, csak sírok, sírok az örömtől…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik