Belföld

Megszűnik a Havas Henrik által alapított médiaiskola

A Budapest Média Intézet egy 2009-es törvénymódosítás miatt került pénzügyi gondokba.

Megszűnik a Budapest Média Intézet (BMI) – értesült az Index. A hírportál információi szerint a Havas Henrik által alapított oktatási intézmény 80 hallgatója a nyári szünet előtt nem sokkal tudta meg, hogy július 2-án véget ér a képzése. Havas egyébként már nem tulajdonosa a BMI-nek.

Az intézet az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) budapesti konzultációs központjaként működött eddig. Azt már 2009-ben tudni lehetett, hogy az intézet megszűnik, mert a felsőoktatási törvény akkori módosítása szerint a külső helyszíneken folytatott képzésekre 2010-től már nem lehet felvenni hallgatókat. Ezzel együtt a tanulmányaikat folytató diákoknak változatlan körülményeket kellene biztosítani a tanuláshoz.

Úgy tudni, a BMI-t üzemeltető cég, a 2009-es törvénymódosítás után, csökkenő bevételei miatt pénzügyi gondokkal küszködött, így az SZTE végül felbontotta vele a szerződést.

Az egyetem most különböző kedvezményekkel bizosítaná a hallgatóknak a további képzést a bölcsészkaron, a Zsigmond Király Főiskola pedig jelezte: a kommunikációs szakon elismerné a BMI-n szerzett kreditek 80-90 százalékát. Ez azonban már nem jelent változatlan körülményeket – mutat rá az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik