Belföld

Képégetéssel tiltakozna az Országház előtt a volt polgármester

Saját embernagyságú képe felgyújtásával tiltakozik egy volt polgármester a közmunka ellen - írja a Népszabadság

Németh István január elején mondott le a gyöngyfai polgármesterségről. Úgy látta, a közfoglalkoztatottak munkája nem teremt értéket. A 150 lelkes baranyai faluban az aktív korúak kétharmada – 35-40 ember – rendszeresen faluszépítő közmunkából élt, aminek semmi látszata nem volt.

A volt polgármester szerint a pénzt a kezdő ős- és kistermelők támogatására, képzésére kellene fordítani. A közmunkások által megművelt önkormányzati kertek igazságtalan konkurenciát teremtenek a mezőgazdasági kisvállalkozóknak. Németh a lapnak azt mondta, azzal, hogy a kormány az állattartásba is bevonná a közmunkásokat, előbb-utóbb a baromfi- és sertéstartókat, a tejtermelőket is ellehetetleníti, hisz olyan riválisokkal kell küzdeni, akiket az állam 80-90 százalékban dotál.

Németh nem érti, hogy az egyenlő versenyfeltételeket elváró EU ezt miért tűri, hiszen egyértelmű, a közmunkára épülő gazdaságok tönkretehetik az agrárvállalkozókat. A volt polgármester egyébként 30 éve agrárvállalkozó, jelenleg nyugdíj mellett öt tehenet tart, a tejből joghurtot, sajtot készít. A volt polgármester a Parlament előtti képégetéssel is azt üzenné, hogy a mezőgazdasági közmunka megfojtja az agrárium kistermelőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik