Belföld

Direkt lassítják a forgalmat a BKV-sofőrök

bkv-busz(1)(960x640).jpg (bkv-busz)
bkv-busz(1)(960x640).jpg (bkv-busz)

Az akcióval az a céljuk, hogy bemutassák, hogy ha egyszerre több utas a járművezetőnél vesz jegyet, nagyobb címlettel fizet, és számlát is kér, akkor hosszabb időre lebénulhat a közlekedés egyes vonalakon - számolt be az Index.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem volt eddig tömegbaleset a fővárosi közösségi közlekedésben – idézi a lap Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnökének közleményét, aki szerint egyre túlterheltebb, fáradtabb és feszültebb járművezetőkkel szállíttatja az utasokat BKV.

A szakszervezeti vezető az elmúlt hónapokban többször is kifogásolta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a sofőrökre ruházta saját kötelezettségeiből a jegyárusítást- és ellenőrzést. Ráadásul a végrehajtást az ígéretek ellenére a mai napig sem szabályozták egyértelműen.

Hozzátette, hogy így most három ember munkáját végzik a járművezetők, és csak minimális plusz pénzt kapnak érte. Nemes kiemelte, hogy a BKV-s járművezetők nemcsak egyre fáradtabban, hanem végtelenül feszült idegállapotban dolgoznak.

A helyzetre jellemző példaként említette, hogy BKV-s buszsofőrök létrehoztak egy oldalt, ahol megoszthatják egymással a velük történt durva eseteket, leginkább a BKK szerintük jogszabályellenes utasításait, a szabálytalan ellenőrzéseket és az aránytalanul sok büntetést.

Az EKSZ ezért tervez figyelemfelkeltő akciót, mely során bemutatják, hogy ha egyszerre több utas a járművezetőnél vesz jegyet, nagyobb címlettel fizet, s közben még számlát is kér a vásárlásról, akkor néhol annyira feltorlódhatnak a járművek, hogy hosszabb időre lebénul a közlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik