Gazdaság

Jeges legjava




Jeges legjava 1



Jeges legjava 2
Jeges legjava 3

BERGHAUS HEATCELL GILET.

Kinek? Ülésfűtéssel nem rendelkező autók tulajdonosainak. Ár: 54 ezer forint. +Zsebei szintén fűtöttek. – Macerás az elektronika eltávolítása mosás előtt.




Jeges legjava 4
Jeges legjava 3

BRIGHTFEET LIGHTED SLIPPERS VILÁGÍTÓ PAPUCS.


Kinek? Alvajáróknak, akik szeretnék, ha legalább őket látnák. Ár: 8200 forint. + Sima papucsként akkor is bevethető, ha kifogyott az elem. – Pótlólagos fényforrásra van szükség, hogy az ágy mellett a sötét szobában megtaláljuk.




Jeges legjava 6
Jeges legjava 3

THANKO USB-FŰTÉSŰ KESZTYŰ.


Kinek? Nehezen felengedő alaszkai zongorahangolóknak. Ár: 5200 forint. + A harcászatban is jól használható. + Az ujjvégek lefagyása ellen csak közvetett védelmet nyújt.

Jeges legjava 1
Jeges legjava 9

Csak egészség legyen, meg térerő – a 3G szolgáltatás mellett a mobilgenerációk emil.rulez! generálta jelszavának a közelítő tél ad különös aktualitást. Ez idő tájt Berzsenyi óta hervad már ligetünk, díszei hullanak, belül meg duruzsolnak a cirkók. Habár a gáz novemberi drágulása csak a nagyfogyasztókat érinti, érdemes elgondolkodni azon, mi lesz, ha a tarifa tovább emelkedne. A Figyelő Plusz rovata által nagy ívben került szakemberek szerint elsősorban az internetfüggők és rendszergazdák közül fognak tömegek áttérni az USB-alapú fűtésre. Ehhez a manapság már a PC-k szériatartozékaként kínált USB-port mellett egy spéci japán kesztyűre van szükség. A Thanko gyártotta kiegészítőt interneten megrendelve talán van némi esély arra, hogy már egy idei műjégbalhé után villogjunk szerzeményünkkel. Ehhez persze érdemes hosszabb élettartamú akkumulátorral felszerelni a laptopunkat, ami vélhetőleg nagyobb kiadás lesz, mint maga a kesztyű és szállítási költsége. Aki pedig már a karácsonyra spórol, mintegy 1800 forinttal kevesebbért a mono (egykezes) verziót is beszerezheti.

Ha a látvány rémisztő is, praktikussága okán mégis megfontolandó önmeglepetés lehet télire Doug Vick tapasztalt feltaláló ötlete, a világító papucs. A lábbeli fölöslegessé teszi, hogy az ilyenkor gyakori felfázások idején zseblámpával kóricáljunk a háló és a mosdó között, megtévesztve a jó szándékú szomszédokat, és az általuk riasztott, a helyszínre némi késéssel kiérkező rendőröket. A papucs orrába szerelt, lépésre aktivizálódó világító diódát (LED) olyan időzítővel is ellátták, amely a fényt megtartja, így kényelmesen sétálva lehet megtenni a fentebb említett távot. Szükség esetén akár többször is, ameddig a megrendelt papucsokkal együtt szállított, két cserélhető lítium elem ezt lehetővé teszi. Mivel rózsaszínben egyelőre nem gyártják (kizárólag fekete, bézs vagy tengerészkék színben hozzáférhető), rövid távon aligha válik a hölgyek kedvencévé. Pedig fluoreszkáló rózsaszínben piacra dobva nem csupán eladhatóbbá válna, hanem a sötétben is kereshetővé.

Aki vadonatúj kéz- és lábbelije dacára is fázik, a Berghaus fűtött mellényével vigasztalódhat, ha már nincs pénze fát venni a kandallóba. Igaz ugyan, hogy a meglehetősen drága, hollófekete ruhadarab nem a legszebb társai között, de komoly pozitívuma, hogy egy gondosan megválasztott nagykabáttal ez a hiányossága hamar enyhíthető. Nem kell különösebb tehetség ahhoz, hogy belássuk: néhány esztendő leforgása alatt a változatos táplálkozás mellett a réteges öltözködés is az egészséges életmód kötelező alkotóelemévé válik. Ez lehet a polár alapanyagból készült fűthető mellény aranykora, bár a Berghaus addigra minden bizonnyal valódi színekkel is bővíti a palettát. Azon túl, hogy a jelenleg háromórás működési időt megsokszorozzák majd a mérnökök, esélyes egy MP3-as lejátszó integrálása is. Vadászok számára nem ajánlott: az ormótlan, mackós forma erős napfényben is megtévesztő lehet, a hőkereső kamerás fegyverek közelében pedig egyenesen életveszélyes a viselése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik