Nagyvilág

Hét embert vitt el a víz

Árvíz Csehországban (árvíz 2013, )
Árvíz Csehországban (árvíz 2013, )

Heten meghaltak, négyen eltűntek és 9 ezer embernek el kellett hagynia otthonát Csehországban az árvíz miatt. Az anyagi károk pedig már néhány milliárd koronára (több tízmilliárd forintra) rúgnak - hétfő estig ez a csehországi árvíz hivatalos mérlege.

Míg Dél-Csehországban a helyzet fokozatosan kezd megnyugodni, a Moldván az ország déli részéről északnyugat felé vonuló árhullám jelenleg elsősorban Prágában, Közép-Csehországban, valamint északon a Moldvának az Elbába ömlése utáni szakaszon okoz súlyos gondokat. Hidrometeorológiai előrejelzések szerint a Moldva Prágában, majd az Elba északon várhatóan csak a kedd reggeli, délelőtti órákban tetőzik.

A cseh fővárosban mozgalmas éjszakára számítanak, de az illetékesek bíznak abban, hogy a felállított mobilgátak kibírják a terhelést. Hétfő este a hatóságok elrendelték a belváros melletti Karlín negyed részleges kiürítését is, mert a csatornákon át a folyóból áramló víz elárasztotta az utcákat és a pincéket. Az országos válságstáb szerint a veszélyeztetett településeken újabb evakuációra kell számítani.

Az árvvízről szóló híreinket egy csokorba szedve itt olvashatja.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik