Nagyvilág

Elvesztette nyertes lottószelvényét, amivel százmilliókat nyert volna

Lottónyertes (lottónyertes, )
Lottónyertes (lottónyertes, )

A nyereményt így most az állami iskolák kapják meg.

Az egymillió dollárt (288 millió forint) érő lottószelvényt még tavaly szeptember 13-án vásárolta meg egy férfi a kaliforniai Rosemead város egyik szupermarketében, de nyereményét végül nem vehette át, mert a szelvényt elhagyta, és nem sikerült azt megtalálnia a 180 napos határidő lejártáig – közölte a helyi sajtó.

Bár a bolt biztonsági kamerája rögzítette, amikor megveszi a nyertes szelvényt, az nem számított elégséges bizonyítéknak. A California Lottery szabályzata ugyanis kimondja: csak a szelvény ellenében adják oda a nyertesnek a neki járó pénzt – mondta el a társaság szóvivője a Los Angeles Timesnak.

 A Szerencsétlen lottónyertes – hiába a felvétel, csak az elvesztett szelvénnyel vehette volna át nyereményét
Fotó:California Lottery 

A meg nem nevezett férfi azután jelentkezett a lottótársaságnál, hogy közzétették a vásárlást mutató videofelvételt, abban a reményben, hogy megtalálják a nyertest, aki talán nem is tudja, hogy az övé az egymillió dolláros nyeremény. A lottótársaság egyik vezetője elmondta: másodpercre pontosan tudják, hogy mikor és hol adták el a nyertes szelvényt, és a biztonsági kamera felvételei alapján tudni lehet, hogy ki a nyertes.

A szelvény nélkül azonban ez semmit sem ért. A milliós nyereményt így most a kaliforniai állami iskoláknak utalják át.

Nem ez az első eset a kaliforniai lottó történetében, hogy náluk maradnak nyeremények. A 2013-2014-es pénzügyi év alatt több mint húszmillió dollárnyi (5,7 milliárd forint) nyereményért nem jelentkezett senki, az elmúlt harminc évben pedig ez a szám már  majdnem eléri a 800 millió dollárt (231 milliárd forint) – közölte a California Lottery.  A legnagyobb nyeremény, amit nem vettek át, egy 28,5 millió dollárt érő jackpot volt, még 2003-ban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik