Belföld

Testőrök védik a győri lottónyertest

A férfi a több száz millióból megvalósíthatta álmát, de sok hátulütője is van annak, hogy nyilvánosan beszélt a szerencséjéről.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap megnyitotta első kávézóját a lottó főnyereménynek hála hajléktalanból lett milliomos Andraschek László és felesége, Anikó Győrben. Az üzletben rászorulókon segítenek, már a megnyitó is jótékonysági rendezvény volt. A hirtelen jött gazdagságnak árnyoldala is van: nem egy fenyegetést kapott már a győri család.

“Megtanultam már nemet mondani, de néha az is kevés. Megpróbáltak már bennünket fenyegetni, megzsarolni, már feljelentést is tettem” – mondta el a Blikknek Anikó, s hozzátette: hirtelen sok baráttal gyarapodtak, és a régiek mellett megjelentek olyan tehetősek is, akik a felső tízezerből választanak társaságot maguknak. László nemigen veszi komolyan a veszélyt, de azt ő is elismerte, hogy a biztonsági emberekre szükség van.

Arról is beszélt, hogy a kávézó megnyitóján azért nem vigyáztak rájuk, mert az nyilvános esemény volt, de egyébként tényleg védik őket. Azt is elárulta, hogy nemcsak a lakásukba, de az Albaca kávézóba is komoly biztonsági rendszereket, kamerákat telepítettek.

A zaklatás nem most kezdődött, már tavaly arról számoltunk be, hogy volt, aki azzal hívta fel őket, hogy azonnal vigyenek 3 millió forintot egy parkolóba, különben végeznek velük. De akadt olyan is, aki 150 milliót kért azért, hogy munkahelyét megmenthesse a csődtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik