Nagyvilág

Jelmezekben merik csak átvenni a lottónyereményeket Kínában

Mickey egér, egy panda és egy sárga medve is nyert már a lottón.

A kínai lottó történetének harmadik legnagyobb – átszámítva több mint 22 milliárd forintos – nyereményét vette át egy sajtótájékoztatón a szerencsés nyertes. Aki az eseményen készült felvételek szerint egy sárga medve volt. 

 Átvette nyereményét a “sárga medve”
Fotó:Europress 

A nyertesről csak annyit lehet tudni, hogy a Shanxi tartomány fővárosában, Taiyuanban él, és évente nagyjából 25 ezer jüant (egymillió forint) költött el lottószelvények vásárlására. Semmi mást.

 A szerencsés nyertesről nem sokat lehet tudni, hiába a sajtótájékoztató
Fotó:Europress 

A kínai törvények értelmében a lottónyertesek nevét bizalmasan kell kezelni, így, ha ők maguk nem állnak a nyilvánosság elé, nem derül ki, hogy kik tették zsebre a lottónyereményeket. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy kötelező megjelenniük a nyeremény ünnepélyes átadásán. A kínaiaknak a két dolgot úgy sikerült összeegyeztetniük, hogy maszkokban és jelmezekben jelennek meg a nyilvános eseményeken.

Augusztusban „Mickey egér” nyert (adózás után) 398 millió jüant.

 Fotó:Europress

Három éve meg egy panda vitt haza 565 millió jüant.

 Ez nem a százmilliót nyerő panda, hanem egy másik lottónyerő panda – népszerű jelmez a kínaik kabalaállata
Fotó:Europress 

A China Smack beszámolója szerint Kínában egyre többen kezdik el követelni, hogy tegyék nyilvánossá a lottónyertesek neveit, mert csak így lehet biztosítani a lottójátékok tisztaságát. Hiszen honnan lehetne tudni, hogy a nyertesek tényleg létező emberek, és nem csak kitalációk a nagy nyeremények, amikkel csak arra akarják rávenni az embereket, hogy még több pénzt költsenek el lottóvásárlásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik