Belföld

Világhírű lett a hajléktalan lottómilliomos

Andraschek László fényképe bejárta a világot, a külföldi sajtó is beszámolt a győri férfi szerencséjéről.

Itthon már senkinek nem újdonság Andraschek László története, a Győr24-en is több ízben olvashattak az 55 éves férfiról, aki sokáig hajléktalanszállón élt, pár hónapja a kilakoltatás fenyeggete olcsó albérletéből és ősszel 650 milliót nyert a lottón.

Azóta hét ingatlant és autót is vásárolt. Feleségét ékszerekkel lepte meg az az ember, aki korábban mindig a legolcsóbb termékeket kereste a boltban, hogy kijöjjön szerény pénzéből – írtuk korábbi cikkünkben.

A brit sajtó is felfigyelt Lászlóra

„Homeless Hungarian man hits lottery jackpot with his last few coins” – ezzel a címmel írt vasárnap a The Guardian hírportál a lottónyertesről. A cikket 13 ezer olvasó osztotta meg, több tucatnyi komment is érkezett az angol olvasótábor részéről. Legtöbbjük sok sikert kíván, a történetet csodálatosnak és inspirálónak tartják. Egyikük a világ legszerencsésebb emberének tartja a lottómilliomost. Vannak, akik szintén gratulálnak a győri férfinak, ám azt írják: a rengeteg pénz sok bajt hoz majd a fejére.

A hírről a Metro hírportál is beszámolt, így a győri nyertes fényképe gyakorlatilag bejárta a világhálót.

Felvállalta nyereményét, betörtek hozzá

Sajnos egy milliomos élete sem fenékig tejföl: a sok pénz a problémákat is hozta. Meglepő volt, hogy ilyen nyíltan beszél szerencséjéről. Az őszi nyeremény után előző lakhelyükről a zaklatások miatt kellett elköltözniük. Miután felvette pénzét, a tévében is riportot készítettek vele, egy héttel később betörtek hozzá. A férfi szerint azt hitték, hogy millióit a kanapé alatt tartják, de természetesen egy fillért sem hagytak a lakásban.

„Mióta nyilatkoztam a sajtóban, legalább 100-an hívtak telefonon. Úgy érzem magam, mintha Győzike lennék, de én nem akarok sztár lenni – mondta korábban László.

Aki nyer, az eltitkolja, letagadja

A Szerencsejáték Zrt. szerint két dolog van, mely minden lottónyertesre jellemző: szinte kivétel nélkül titokban akarják tartani kilétüket, a másik, hogy valamilyen jó ügyet támogassanak belőle. A nyertesek reakciói nagyon változók: a többség még el sem hiszi, hogy pont neki kedvezett a szerencse, de volt már olyan eset is, hogy pezsgővel érkezett a nagynyertes a találkozóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik