Kultúra

Népítélet: ki a király? Alekoszt a Pali bácsi helyére!

Királyt választott a nép a televíziózás szárazjegén, az önazonosság lett a befutó.

Ahogy azt sejteni lehetett, a ValóVilág4 ténylegdemostaztán fődöntője lemosott minden mást a héten, és 2,35 millió néző szeme láttára kiválasztotta a népi bölcsesség darwini törvényeinek megfelelően Ale„mindííígmindenkörülményekközt”koszt. Egy szóra azért megállnék (meghagyván egy csipetnyi szkepszist a szavazás hitelességét illetően, de ez már csak afféle hídlezáró eső után köpönyeg, frusztrációból eredő „újraszámlálást!”-nekibuzdulás) az eredményt illetően, volt tehát három lehetőség, egy Playboyból kipenderített, ellenszenves nő, egy férfipornóban tapasztalt jellegtelen, és egy önteltségét és bornírtságát általában egyszerre versenyeztető férfi. Én tán a jellegtelenre tippeltem volna végső befutóként, hisz eddig általában a legjellegtelenebb döntős résztvevő nyert, de mi, 2,35 millióan (jó, a szavazók) úgy akarták, hogy a leginkább „feddhetetlen” múltú, legautentikusabb figura nyerjen.

Kétségkívül, Alekosz volt a leginkább önazonos személyiség, de hát sok önazonos figurán lehet és szoktunk nevetni. A VV a kezdetektől arról szólt, hogy trash-figurákat, gnómokat zárunk össze, akiken majd röhögünk, elvégre ez ma népszerű itthon, s ennél csak egy népszerűbb dolog van, felfedezni a szomszédban szunnyadó Pavarottit és McCartneyt. Tán egy népfi volt odabent, Béci, aki azonban elszámította és elbízta magát, amit a közönség nem nézett jó szemmel. Akkor legyen az a győztes, akitől a legkevésbé irigyelnénk a fődíjakat?

Akárhogy forgatjuk, rakosgatjuk a dolgokat, a valóságshow a rossz oldalát erősíti a tévénézőknek, ezért a legnagyobb öröm annak szól, hogy most már csak az Alekosz-feleségkereső marad gnóm-show-nak, a Csillag születik pozitívabb heteket hoz a képernyőre. Amely 1,96 milliós nézettségével azért a második helyet el tudta csípni.

A Nagy Duett 1,1 millióval a tizedik, a Forma-1 és a szintén végéhez közeledő Bajnokok Ligája közelíti az egymilliós nézettséget, a legjobban szereplő film pedig a Rendőrakadémia 6. lett (939 ezer néző), ami viccnek durva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik