Tech

Fontos frissítést kap az androidos Chrome

Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images
Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

A Google fontos újítást jelentett be nemrég az androidos Chrome böngészőhöz, melynek eredményeként végre meghallgathatóvá váltak a megnyitott oldalak szövegei. A funkciónak azonban volt egy nagy hiányossága: csak akkor lehetett meghallgatni, ha végig meg volt nyitva előttünk az oldal – ezzel lényegében a funkció egyetlen lényegét semmissé téve.

A 9to5Google cikke szerint azonban az androidos Chrome böngésző 130-as verziójának részeként elérhetővé válik a háttérben történő lejátszás is. Frissítést követően tehát bármilyen tevékenység elvégzése közben meg lehet majd hallgatni az oldalakat. A Google a háttérben történő lejátszást úgy oldja meg, hogy az értesítési sávban jelenik majd meg egy lejátszó, épp, mint amikor keresőben nézünk videót.

A felületen néhány vezérlő is rendelkezésre áll majd, tehát lehet előre- vagy visszaugrani 10 másodpercet és szüneteltetni is a lejátszást.

Pluszfunkcióként azt is érdemes kiemelni, hogy a Chrome-ot megnyitva a lejátszás sebességét is be lehet állítani: ez a félszerestől a négyszeresig terjed. A Chrome 130-as verziója a következő napokban várhatóan mindenkihez megérkezik, így érdemes időnként ellenőrizni a Play Áruházban, hogy van-e elérhető frissítés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik