Belföld

Blaha Lujza téri motoros tragédia: felfüggesztettet kapott a piroson ittasan átkelő gyalogos

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a harmincas éveiben járó férfit, aki halálos balesetet okozott 2019 nyarán, a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál. A bíróság a terheltet előzetes mentesítésben részesítette.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint férfi a piros jelzés ellenére is lelépett ittasan a zebrára, ahol az áthaladása közben elütötte őt egy a szabad jelzés mellett, azonban a megengedett sebességet túllépve közlekedő motoros. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később, meghalt.

A motoros baleseti sérülései és halála között közvetlen okozati összefüggés áll fenn. A terhelt maradandó fogyatékosságot eredményező, súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét és azt, hogy ő maga is súlyosan megsérült a balesetben, valamint az erős sértetti közrehatást és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a terhelt ittasságát vette figyelembe. Az ügyészség súlyosbításárt, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik