Belföld

Blaha Lujza téri motoros tragédia: tagadja tettét a piroson átkelő gyalogos

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszék annak a gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolt harmincas férfinak a pere, aki halálos balesetet okozott 2019 nyarán a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál.

A vádirat szerint a férfi a piros jelzés ellenére is lelépett ittasan a zebrára, ahol az áthaladása közben elütötte őt egy, a szabad jelzés mellett, azonban a megengedett sebességet túllépve közlekedő motoros. A motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később meghalt.

A motoros és baleseti sérülései és halála között közvetlen okozati összefüggés áll fenn. A vádlott maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyalogos nem ismerte be a bűnösségét az előkészítő ülésen, felelősségét kizárólag a szabálysértésben ismerte el, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett.

A férfi a meghallgatása során nem tett vallomást, személyi körülményei kapcsán azonban nyilatkozott. Ezen felül a bíróság a tárgyaláson iratokat ismertetett, köztük szakértői véleményeket és tanúvallomásokat olvasott fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik