Nagyvilág europoli

Megérkezett a Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésről szóló kérelem az EP-hez

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke bejelentette, hogy megkapta a magyar hatóságok kérelmét arra vonatkozóan, hogy adják ki Magyar Péter mentelmi jogát. Mint mondta, az ügyet továbbítják az EP jogi szakbizottságának, ami először véleményt alkot róla, mielőtt a teljes képviselő testület szavazhatna az állásfoglalásról.

Polt Péter legfőbb ügyész lopás bűncselekménye miatt indítványozta az EP elnökénél a Tisza Párt képviselője mentelmi jogának felfüggesztését még szeptember végén. A Legfőbb ügyészség szerint Magyart a nagy figyelmet kapott nyári bulizós esete során a sértett levideózta a mobiljával, szóváltásba keveredtek, majd a politikus egy ponton kivette a kezéből a telefont, végül pedig szándékosan a Dunába ejtette.

Deutsch Tamásnak, a fideszes EP-delegáció vezetőjének az utóbbi időben a legfontosabb témája lett, hogy sürgesse a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztését. Deutsch az Orbán Viktor és Magyar összecsapása miatt emlékezetes szerdai ülésen is felhozta a telefonos témát, számos egyéb személyeskedés mellett.

Magyar Péter korábban azt is mondta, hogy ha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, minden kreált ügyben lemond a mentelmi jogáról.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik