Belföld

Vitézy Dávid egy hársfatea elfogyasztását javasolta az őt seggnyalással vádoló Lázár Jánosnak

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Lázár János az előző csörtéiknél is élesebb hangvételű posztban szállt bele Vitézy Dávidba, aki a közlekedési miniszter szerint a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja. Vitézy, a Fidesz kormány korábbi közlekedési államtitkára, a Podmaniczky Mozgalom mostani fővárosi frakcióvezetője válaszát azzal kezdte,

javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó.

„Úgy látom, nem ártana” – tette hozzá.

Vitézy felidézte, hogy Lázár azzal kezdte közlekedési miniszterségét két éve, hogy Széchenyit idézett. Szerinte a magyar történelemben Széchenyit beleértve „egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust” nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma. „Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná” – írta, majd igyekezett szakmai síkra visszaterelni a vitát.

Vitézy szerint a MÁV-HÉV Zrt. október 3-án hivatalos e-mailben kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. Mint írta, a javaslat alapján az utasok százezrei által használt gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23%-os kínálatszűkítés történne decembertől munkanapokon csúcsidőszakban. Erről szerinte Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett, ám ő valahogy kimaradt Lázár lendületes posztjából.

A Vitézy által idézett mávos levélben az áll, hogy csökken a járműkapacitás, ami menetrendváltozást tesz szükségessé.

Ha jól hámozom ki a sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV HÉV járatritkítási terveiből. Ennek örülök, ha tényleg így lesz – nem ez az első járatritkítás, amit sikerül megakadályozni

– írta Vitézy, aki szerint ezzel együtt a téma megéri az alapos kitárgyalást, ezért továbbra is örömmel látja az általa elnökölt Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési szakbizottság rendkívüli ülésén. „Hársfatea is lesz, ígérem” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik