Belföld

Három és fél évet kértek a férfira, aki több biztonsági őrt is megvert Hatvanban

Vádat emelt a Hatvani Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű, budapesti lakossal szemben, aki tavaly októberben több biztonsági őrt is megvert, Hatvanban.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy három és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kértek az elkövetőre, közfeladatot ellátó személy támogatója elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés vétsége és garázdaság miatt. Ez az ajánlat azonban csak akkor él, ha a férfi már az előkészítő ülésen mindent bevall és nem kér tárgyalást.

A vádirat szerint a férfi ittasan és érvényes jegy nélkül szállt fel a Gyöngyösre induló vonatra a Keletiben. Itt behúzódott egy kupéba, és a lábait az ablak alatti asztalkán keresztbe vetve elnyújtózott az ülésen. A férfi agresszívan viselkedett a jegyvizsgálóval szemben, ezért a kalauz a hatvani állomáson segítséget kért egy kollégájától, a peronon álló forgalmi szolgálattevőtől.

A forgalmi szolgálattevő felszállt a vonatra, és felszólította az elkövetőt, hogy mutassa meg a jegyét vagy hagyja el a szerelvényt, de erre csupán durva káromkodás volt a válasz. A vasúti dolgozó ezért segítségül hívott két vasútőrt a forgalmi irodából.

Ezen férfiak egyike közölte a vádlottal, hogy „magatartása a MÁV üzletszabályzatába ütközik”, így le kell szállnia a vonatról. A renitens utas erre rátámadt a vasútőrre, akit mellbe lökött, majd ököllel többször is megütött. Ezután leugrott a vonatról, és rövid dulakodás után kirohant az állomásról.

A pályaudvarról az utcára érve észrevette, hogy közelednek a balhéja miatt helyszínre hívott rendőrök, ezért a nyitott nagykapun át megpróbált befutni a közeli konzervgyár területére. Ezt a bejáratnál álló biztonsági őr megkísérelte megakadályozni, azonban a terhelt őt is szemen vágta, ököllel. Az ügyészség három és fél év börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik