Belföld

1242 négyzetméteres luxusvillát bérelt Matolcsy Ádám Dubajban

Mohos Márton / 24.hu
Matolcsy Ádám (háttal kék zakóban) itt egy svábhegyi villánál látható.
Mohos Márton / 24.hu
Matolcsy Ádám (háttal kék zakóban) itt egy svábhegyi villánál látható.

Tavaly nyáron egy 1242 négyzetméteres, ötszobás, nyolc fürdőszobás luxusvillára kötött egy évre szóló bérleti szerződést Matolcsy Ádám, Matolcsy György MNB-elnök fia – írta meg a Direkt36. Az ingatlan Dubaj híres pálmafa alakú szigetének egyik ágán helyezkedik el, a kis Matolcsy 56 millió forintnyi éves bérleti díjat fizetett érte a szerződés szerint.

A villát a Future Holdingtól bérelte, amely öt nappal a bérleti szerződés előtt vásárolta az ingatlant 3,5 milliárd forintért. A cég a Direkt36 szerint szorosan kötődik Matolcsy Ádámhoz és több luxusingatlant is vásárolt Dubajban.

Matolcsy Ádám nem csak Dubajban aktív, a hozzá kötődő kör Manhattan-ben 14 milliárd forintért vette meg New York egyik legdrágább lakását.

Matolcsy Ádámot megkereste a Direkt36, de a kérdéseikre érdemben nem válaszolt, de annyit közölt, hogy 2021-ben elköltözött Magyarországról, és mint írta, „az életemet főként külföldi érdekeltségeimből és megbízásaimból fedezem, aminek nincsen köze se magyar, se külföldi államnak”.

A lap azonban emlékeztette az olvasókat, hogy Matolcsy Ádám üzleti sikereiben kulcsszerepet játszottak az állami források és a jegybanki megbízások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik