Tech

Új fülhallgatót és friss operációs rendszert villantott a Nothing

Nothing
Nothing

Napjaink egyik legizgalmasabb techcége, a Nothing a napokban egy YouTube-videóban jelentette be az első nyitott kialakítású Bluetooth fülhallgatóját (OWS), a Nothing Ear (open) elnevezésű eszközét. Emellett leleplezték az operációs rendszerük legújabb változatát, ahogy azt is, milyen újdonságokat kínál, és mikor válik elérhetővé a felhasználók számára.

Carl Pei cégvezető a videóban azt ecsetelte, hogy az egységenként mindössze 8,1 grammos fülesek olyan könnyűek, a kialakítások pedig olyan kényelmes, hogy a nap egészében rajta volt, anélkül hogy feltűnt volna neki. Bár valójában ez a cég legnehezebb fülese, a szilikon pántnak és a hárompontos kiegyensúlyozó rendszerének köszönhetően úgy el tudja oszlatni a súlyt a komplett hallószerven, hogy alig érezni a jelenlétét.

Az Ear (open) azoknak fog segíteni, akik aktív életvitelük mellett is szeretnek zenét hallgatni, ám mindeközben szeretnének kapcsolatban lenni a külvilággal.

Az Ear (open) a Nothing Open Sound Technology-nak köszönhetően magával ragadóbb hangélményt teremt, miközben a felhasználó figyelhet környezetére. Ez a kialakítás a Sound Seal Systemmel és az irányított hangszórókkal minimalizálja a hang kiszűrődését, miközben tökéletesen kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

Az Ear (open) egy feltöltéssel akár 8 órán át használható, a töltőtokkal együtt pedig akár 30 órányi használatot tesz lehetővé. 10 percnyi töltés pedig 2 órányi zenehallgatást jelenthet. Fejlesztéseiknek hála a telefonálás is egyszerű az Ear (open)-nel, ugyanis a Clear Voice Technology 3.0, amelyet 28 millió zajos környezettípuson tanítottak be, képes kiszűrni a háttér zaját. Az Ear (open) Magyarországon október 7-től lesz megvásárolható bruttó 62.990 forintos fogyasztói ártól.

Nothing OS 3.0

Yuri Levin fejlesztő a bejelentő videóban elmondta, a Nothing OS 3.0 az a szoftver, amit mindig is el akartak készíteni. „Nem volt könnyű, 3 évig tartott, de végre elkészült” – mondta. Az első szembetűnő újítás a képernyőzár: a rendszer még több testreszabási lehetőséget biztosít az órákhoz és a widgetekhez, emellett némileg lejjebb csavarják a pontozott dizájnt, az úgynevezett Dot Engine-t: van ahonnan eltűnik, de például töltés közben és az ujjlenyomat-érzékelőnél új animációk formájában jelenik majd meg.

Az egyik leginkább meglepő újítás a Nothing első Galéria alkalmazása, amelyben az MI segítségével könnyebb lesz a keresés, ugyanis a fotókon található leghangsúlyosabb képeket kiemeli, így könnyebb lesz kiszúrni a sorban. A gyorsbeállításokat is teljesen újratervezte a gyártó, melynek eredményeként teljes egészében testreszabható lesz, és még az ikonok méretén is lehet variálni. A fényerő csúszkába pedig végre az automatikus fényerőt is beépítették, ami eddig hiányzott.

Amit pedig még egy gyártónál sem láttunk, az az úgynevezett Intelligens alkalmazásfiók kialakítás.

Ennek az a lényege, hogy belépéskor a képernyőt felhúzva nem pusztán az alkalmazások kerülnek elénk ABC-sorrendben, hanem a mesterséges intelligencia tematika szerint mappákba helyezi azokat, így könnyebb lesz mindent megtalálni.

Végül pedig kapunk egy eddig nem látott visszaszámláló widgetet, valamint egy úgynevezett megosztott widget funkciót. Tehát ha a lépésszámlálót osztjuk meg a barátunkkal, tudunk versenyezni, kinek lesz több a napi lépésszáma, de ha a fotómappa kapcsán döntünk ugyanígy, akkor a rokonaink tudják követni, mi van velünk a hétköznapokban. A Nothing OS 3.0 open-béta verziója októbertől lesz hozzáférhető az érdeklődők számára, a hivatalos megjelenés pedig decemberben várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik