Kultúra

Az HBO nagy erőkkel keresi a készülő Harry Potter-sorozat főszereplőit

Warner Bros./Newsmakers
Warner Bros./Newsmakers

Várják a jelentkezőket a készülő Harry Potter-sorozat főszerepeire – derül ki a hivatalos Harry Potter-oldal közösségi médiában közzétett felhívásából.

Bárki jelentkezhet Harry Potter, Hermione Granger és Ron Weasley szerepére, aki 2025 áprilisában 9 és 11 év között lesz és Írországban vagy az Egyesült Királyságban él. A tervek szerint 2026-ban érkező sorozat készítői elkötelezettek a sokszínű szereplőgárda mellett, úgyhogy bőrszíntől és nemi identitástól függetlenül lehet jelentkezni a szerepekre – írja az apró betűs rész.

 

A sorozatról is lehet már tudni egyet s mást. Casey Bloys, az HBO és a Max elnök-vezérigazgatója azt ígérte: „mélyen belemerül majd az egyes, ikonikus könyvekbe, amelyeket a rajongók ennyi éven át élveztek” – a tervek szerint ugyanis minden évad egyet dolgoz majd fel a hét regényből.

A sorozat showrunnere Francesca Gardiner lesz, aki az Utódlás írója volt, a rendezői székbe pedig (legalábbis néhány epizódra) Mark Mylod ül majd, aki szintén dolgozott az Utódlásban, de rendezett már Trónok Harca-részt is, és a 2022-es, A menü című filmet is ő jegyzi. Mindketten részt vesznek a produkcióban executive producerként is, ahogy – sok rajongó tiltakozásának ellenére – a könyveket író J. K. Rowling is.

Az már biztos, hogy új szereplőgárda veszi át az ikonikus szerepeket, a Harry Potter-filmek színészei nem térnek vissza. A castingról azonban egyelőre nincs több információ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik