Kultúra

2026-ban érkezik a Harry Potter-sorozat, Rowlinggal is tárgyal a stúdió

Warner Bros. / Heyday Film / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP
Warner Bros. / Heyday Film / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Harry Potter 2026-ban visszatér a képernyőkre, a tervek szerint ezúttal egy hét évados sorozatban, melynek minden évada egy-egy könyvet dolgoz fel J. K. Rowling regénysorozatából. A Warner Bros. filmstúdió több mint tizenkét éve forgattott utoljára Harry Potter-filmet (ha nem számítjuk ide a Legendás Lények-sorozatot), most a Max streamingszolgáltatón tervezik újra feleleveníteni a fiatal varázsló történetét.

Nemrég tárgyaltak is az írónővel, a Warner igazgatója, David Zaslav szerint mindkét fél nagyon boldog, hogy újra elindulhat  a franchise, és izgatottan várják az új feldolgozást.

A sorozat castingjáról egyelőre nem sokat tudni, de a filmsorozat Harry-jeként ismertté vált Daniel Radcliffe annyit azért elárult, hogy ő nem tervez részt venni a sorozat készítésében. „Sok szerencsét kívánok nekik, és nagyon izgatott vagyok, hogy továbbadjuk ezt a stafétát, de nem hiszem, hogy fizikailag is nekem kellene továbbadnom” – mondta.

A streamingszolgáltató a Varietynek korábban elmondta, egyelőre nincs még meg, ki vezeti majd a sorozatot, több íróval is egyeztetnek, a pletykákkal ellentétben pedig nem indult még be a casting, azt csak a showrunner megtalálása után tervezik. A trükkös rész szerintük az első részekben fiatal, 11-12 éves gyerekszínészek megtalálása lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik