Belföld

Renitens utasokat kellett leszállítani a Wizz Air brüsszeli járatáról Budapesten

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Egy incidens miatt csak késve tudott elindulni Budapestről a Wizz Air egyik járata Brüsszelbe szombat délelőtt, írja az Index. A lap értesülései szerint beszállást követően át kellett vizsgálni öt utas poggyászait, ezt követően pedig az érintett utasoknak el kellett hagyni a gépet.

A történtekkel kapcsolatban a Budapest Airport a következő tájékoztatást adta:

Öt utast renitens viselkedés miatt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság leszállította a Wizz Air brüsszeli járatáról. Az érintett utasok megsértették a kézipoggyászokra vonatkozó méretbeli előírásokat, és a plusz költség kifizetését megtagadva, a beszállítást végző személyzetet kikerülve jutottak fel a gép fedélzetére.

Frissítünk!

Szombat délután a Wizz Air is közleményben reagált a történtekre, a légitársaság lapunknak azt írta: „Az utasok a fedélzetre felvihető méretű poggyásznál nagyobb csomaggal érkeztek meg a beszállításhoz, azonban az előírt plusz díjat nem voltak hajlandók kifizetni, majd fizikai erőszakot alkalmazva ellökték a személyzetet és dokumentumellenőrzés nélkül léptek a járat fedélzetére. A Wizz Air zéró toleranciát alkalmaz a személyzet tagja elleni verbális, vagy fizikai inzultussal, a járat biztonságát veszélyeztetőkkel szemben, ezért a hat utast a hatóságok segítségével leszállították a gép fedélzetéről. A személyzet a kiképzésének és az ilyenkor szükséges protokolloknak megfelelően kezelte az esetet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik