Belföld

Meg akarta ölni a testvérét egy nő Szatymazon

Eljárás indult egy nővel szemben, aki vasárnap meg akarta ölni a vele haragos viszonyban levő testvérét. Az ügyészség indítványozta a nő letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője, kedden, az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nővel szemben minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki településen élő nő vasárnap este, hét körül keveredett vitába a testvérével.

Ezután a nő benzinnel körbelocsolta azt a melléképületet, ahol a sértett tartózkodott, majd meggyújtotta azt. Az áldozat felfigyelt a füstre, és, az ajtó kirúgásával, sikerült az épületből kimenekülnie, mielőtt még sérülései keletkeztek volna. A tűz következtében a melléképület egy része leégett. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a nő letartóztatásának elrendelését egy hónapra.

A katasztrófavédelem a honlapján azt írta, vasárnap este egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület lángolt Szatymazon, az Ady Endre utcában. A szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes egységet és a balástyai kutató- és mentőcsoport tagjait riasztotta a szegedi műveletirányítás. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik