Szórakozás

A Matthew Perry halála ügyében megvádolt egyik orvos elfogadta a vádalkut, 10 év börtönt is kaphat

Kevin Winter / Getty Images
Kevin Winter / Getty Images
Tőle származik a ketamin, ami Perry halálát okozta.

Mark Chavez, a Matthew Perry halálával kapcsolatban megvádolt orvosok egyike elfogadta a vádalkut, és az Associated Press szerint az ítélethirdetéskor akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat.

Chavez pénteken jelent meg egy Los Angeles-i szövetségi bíróságon, ahol bűnösnek vallotta magát terjesztésben való szövetkezés vádpontjában, miután elismerte, hogy ketamint adott el Dr. Salvador Placensia doktornak, aki állítólag átadta a kábítószert Perry asszisztensének, Kenny Iwamasának.

Iwamasa korábban elismerte, hogy ő volt az a személy, aki 2023. október 28-án beadta a halálos adag ketamint a Jóbarátok sztárjának.

A bíró úgy döntött, Chavez 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon maradhat, több feltétel mellett: például ha visszaadja az útlevelét és az orvosi engedélyét. Ügyvédje szerint az orvos „mindent meg akar tenni, ami tőle telik, hogy helyrehozza a Perry halálához vezető hibát”.

Minden tőle telhetőt megtesz, hogy együttműködjön, hogy segítsen ebben a helyzetben, és hihetetlenül megbánta, amit tett

–  idézi Matt Binninger ügyvédet a Page Six.

Perry éveken át vett részt ketamin-terápián depressziója kezeléseként. A drog hatásairól 2022-ben megjelent memoárjában is írt. Halálát a ketamin használatának „akut hatásai” okozták, ami a fulladásához vezetett.

Chavez és Iwamasa mellett a hatóságok korábban letartóztatták Placensiát, Erik Fleminget és a „ketamin királynőjének” kikiáltott Jasveen Sanghát is a színész halálának ügyében. Ketamin terjesztésében való szövetkezéssel, halált okozó ketamin terjesztésével, terjesztési szándékkal történő birtoklással, valamint nyilvántartások megváltoztatásával és meghamisításával vádolták meg őket.

„A vádlottak kihasználták Perry úr függőségi problémáit, hogy meggazdagodjanak. Tudták, hogy amit tettek, az helytelen. Tudták, hogy amit tesznek, azzal nagy veszélyt jelentenek Perry úrra, mégis megtették. Végső soron a vádlottakat jobban érdekelte a Perry úrból származó haszon, mint az, hogy törődjenek a jólétével” – mondta el az ügyész a letartóztatásukat követő sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó
Halála előtt Matthew Perry a memoárjában írt arról, milyen hatással volt rá a ketamin
A színész a ketamin akut hatásainak következtében hunyt el tavaly ősszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik