Kultúra

Magyar horrorfilm kapott meghívást egy A-listás filmfesztiválra

Vertigo Media
Vertigo Media
A Holnap meghalok Varsóban mutatkozik be.

Cibulya Nikol első játékfilmje, a Holnap meghalok meghívást kapott a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol az elsőfilmes versenyprogramban szerepel. A játékfilm világpremierje október 11-én, pénteken lesz a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmfesztiválján, a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon az alkotók jelenlétében – olvasható a Vertigo Média MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma szereplésével készült misztikus horrorfilm egy várandós nő kálváriájáról szól, aki úgy érzi, hogy a következő nap meghal. A terhes Irma az erdő közepén található nyaralójukba vonul vissza. A lányt furcsa gondolatok szállják meg: úgy érzi, hogy másnap meghal. Az időpont egybeesik édesanyja halálának dátumával – ő is a harmincnegyedik születésnapján hunyt el. Irma nem szeretne egyedül maradni a közelgő évfordulón, ezért elhívja magához a féltestvérét és a legjobb barátnőjét. Ám egyre több megmagyarázhatatlan esemény követi egymást, s már nem is tűnik annyira lázálomnak, hogy Irmának valami baja fog esni.

A misztikus horrorfilm közvetlen állami támogatás nélkül készült, egy elkötelezett stáb közreműködésével – emelik ki a közleményben. A filmet tavaly nyáron a Somogy vármegyei Kaposgyarmaton, valamint a Szentendrei-szigeten található Szigetmonostoron forgatták. A közleményben a rendezőt, Cibulyát idézik, aki a varsói fesztiválszereplés kapcsán úgy fogalmazott: csodálatos érzés, hogy annyi kihívás után, amit egy független film elkészítése jelent, végül sikerült egy A-kategóriás fesztiválra bejutni. Kárpáti György producert is idézik, aki elmondta: azokat a lemondásokat, amelyeket a független film jelent, kizárólag a legmagasabb színvonalú szakmaisággal lehet ellensúlyozni, hogy versenyképesek lehessenek.

Cibulya Nikol műfaji forgatókönyve számunkra biztosította az alapot, hogy kevés pénzből is minőséget készíthetünk, majd a remek és odaadó színészek, valamint az operatőrként első játékfilmjét jegyző Kiszler Dániel világszínvonalú munkája bizakodásra adott okot, hogy tényleg jó úton járunk

– mondta.

Cibulya a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját. A Holnap meghalok független filmként készült a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A film operatőre Kiszler Dániel, vágója Bonta Luca, zeneszerzője Sperling Andor, helyszíni hangmérnöke Cseh András. A Holnap meghalok várhatóan novemberben kerül a magyar mozikba, a film forgalmazója a Vertigo Média.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik