Kultúra

Komikusból lett ukrán elnök – Szeptemberben érkezik a Zelenszkij-dokusorozat

SERGEI CHUZAVKOV / AFP
SERGEI CHUZAVKOV / AFP

Szeptemberben mutatja be a BBC a Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök életéről szóló dokusorozatot. A The Zelensky Story szeptember 4-én debütál, a csatorna az első előzetest is megosztotta – írta meg a Deadline.

A sorozat, eddig sosem látott interjúkkal, azt mutatja be, hogyan emelkedett Zelenszkij névtelen színészből háborús elnökké. Michael Waldman, rendező ukrajnai útjai során készített exkluzív interjúkat az elnökkel, sőt feleségével, Olena Zelenszka first ladyvel is lehetőséget kapott beszélgetni.

A családdal készült interjúk mellett a sorozatban olyan személyek is megszólalnak majd, mint Boris Johnson, Nancy Pelosi, Ben Wallace, volt brit védelmi miniszter és Mykhailo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

A trailer erre a linkre kattintva megtekinthető.

A The Zelensky Storyt az Elon Musk Showt is készítő 72 Films gyártja. A sorozat végigköveti Zelenszkij történetét a szórakoztatóművészként és komikusként végzett munkájától az elnökké válásig, amit a Nép szolgája című (nálunk is elérhető) politikai paródiasorozattal elért sikere alapozott meg (a sorozatról itt olvasható kritikánk). Az elmúlt két és fél évet pedig az Oroszországgal vívott háborúra adott ukrán válaszlépések irányításával töltötte.

Kapcsolódó
A nép szolgája: nem csak a háborús utóélete miatt érdemes nézni Zelenszkij vígjáték-sorozatát
Nálunk is látható már a sorozat, amelynek Volodimir Zelenszkij a politikai karrierjét köszönheti, és amelyben egy politikai kívülállóból lett ukrán elnököt alakít, mielőtt aztán a való életben is így tett volna. Megnéztük az első három részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik