Belföld

Új választást akar Óbudán Vitézy Dávid

Óbudán új választás kell – írta szerdán Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid. A volt főpolgármester-jelölt Kiss László óbudai polgármester korrupciós ügyére utalt, akit a III. kerületi korrupciós üggyel összefüggésben a múlt héten 30 napra letartóztatott a bíróság. Ennek ellenére polgármester maradhat, mandátuma akkor szűnhet meg, ha egy évig nem jár be a képviselő-testületi ülésekre.

Vitézy felemlegette a 24.hu mai cikkét is, miszerint a DK színeiben politizáló Kiss személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kisst megválasztották polgármesternek.

A Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott polgármester letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt, egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról. A sajtóhírek szerint Karácsony pártja is érintett lehet, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea óbudai  országgyűlési képviselő kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök,

Írta Vitézy, aki szerint ideje lenne, hogy a főpolgármester megszólaljon, és világossá tegye, továbbra is kitart-e Kiss mellett, ha pedig nem támogatja-e új választás kiírását a kerületben.

Frissítés – Szabó Tímea azt mondja, nincs őrizetben a kampányfőnöke

A Párbeszéd politikusa Vitézy posztja alá kommentelve azt írta, nincs őrizetben a kampányfőnöke. „Értem, hogy továbbra is a Fidesz diktál neked, de talán ellenőrizetlenül és kritikátlanul átvenni a propagandát nem kellene. Azt is értem, hogy fáj az ellenzék győzelme most, de nem fogja a Fidesz így megszerezni és beépíteni sem a Római-partot, sem a Hajógyári szigetet” – írta Szabó, mire Vitézy közölte, hogy a sajtóban megjelent hírekből tájékozódott, és örült volna, ha a mai 24 vagy HVG cikkekre is reagál. Leírta azt is, hogy Szabó kampányfőnökével kapcsolatban több mint két hónapja jelentek meg sajtóhírek, egy helyreigazítási per szerinte ennyi idő alatt kétszer végigmegy, így ha a sajtó helyreigazítja, azonnal pontosítja maga is a posztot. „Viszont a poszt lényegi részére kérlek szintén tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz. Miért hallgat az ügyben Karácsony főpolgármester? Óbuda országgyűlési képviselőjeként szerinted rendben van, ha a börtönből irányítja Óbudát a polgármester és az alpolgármestere is?” – tette hozzá Vitézy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik