Kultúra

Katonai sportrealityt indít a TV2 a honvédség támogatásával

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu
A nyeremény húszmillió forint, egy repülés egy Gripennel és hely a tartalékos állományban.

A S.E.R.E.G. után újabb katonai témájú műsort indít a TV2: Kiképzés címmel sportrealityt készítenek. Csakúgy, mint a már említett sorozat, ez is a Magyar Honvédséggel együttműködésben készül.

A TV2 közleménye szerint a Honvédelmi Minisztérium megbízásából saját fejlesztésű, kifejezetten a honvédségre szabott formátumban civil versenyzők vesznek részt, a Magyar Honvédség állományából választott négy Kiképző vezetésével a katonai jellegű megmérettetésekben. Az előzetesen kiválasztott legjobb 24 játékos (férfiak-nők), négy csapatot alkotva katonai kiképzéseken alapuló csapatversenyen vesz részt. A műsor lényege, hogy a szereplők a négy Kiképző vezetésével végrehajtják a kifejezetten a műsorhoz fejlesztett feladatokat, amelyekben megjelennek a Magyar Honvédség különböző haderőnemei, eszközei, kiképzési szakaszai és helyszínei. A verseny három tematikus ciklusból áll: a toborzás, a kiképzés, valamint a végső bevetés szakaszából. A négy főszereplő, a csapatok vezetői, a Kiképzők, akik különböző területekről érkező katonák, a Magyar Honvédség állományának hivatásos vagy szerződéses tagjai. A produkció célja, hogy egy izgalmas műsoron keresztül láttassa a Kiképzők emberi oldalát, illetve, hogy megmutassa, a különböző karakterű és hátterű civilek hogyan válnak igazi katonákká a műsor alatt – írják.

A győztes csapat tagjai

  • összesen 20 millió forintot kapnak,
  • részt vehetnek egy Gripen repülésen,
  • lehetőséget kapnak, hogy a MH területvédelmi tartalékos állományába tartozzanak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy egy népszerű televíziós műfajt, a realityt a Magyar Honvédség szakértelmét igénybe véve közösen fejlesztette a TV2 egy katonai elemekre épülő csapatversennyé. Mint fogalmazott, a nézők láthatják majd azt is, hogy a Magyar Honvédség mind haditechnikai felszerelésében, mind szemléletben XXI. századi, NATO-kompatibilis haderő, amely a szemünk előtt válik magas műveleti értékű, gyorsan hadrafogható, Közép-Európában meghatározó erejű haderővé.

Amellett hogy a nézők drukkolni fognak a csapatoknak a helytállásukért, a műsor révén átérezhetik, hogy mit jelent a haza szolgálata, mindannyiunk számára milyen fontos feladatot látnak el a katonáink, legyenek akár szerződéses vagy hivatásos állomány tagjai

– idézi a közlemény Szalay-Bobrovniczkyt.

Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: „Hiszünk a zsánerben és ezzel a produkcióval a TV2 folytatja a nézők körében népszerű és a fiatalabb közönséget is vonzó sport- és kalandfilmek erős hagyományait. Örülök, hogy a Magyar Honvédséggel karöltve különleges műsort készítünk, amivel megmutathatjuk, hogyan válnak különböző karakterű, hátterű civilek katonákká, hősökké a Kiképzés végére” – mondta a vezérigazgató.

A szintén a honvédséget népszerűsítő S.E.R.E.G. idén ősszel debütál majd, az új Angyalbőrbenként beharangozott sorozatot Kálomista Gábor cége készíti 865 milliós állami támogatásból. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik