Belföld

Hatvani lövöldözés: megverték a családfőt, hogy vonja vissza a vallomásait

24.hu
24.hu

Megvertek az utcán, és megfenyegettek egy férfit szerdán Hatvanban. A Tények beszámolója szerint a támadók azt akarták elérni, hogy vonja vissza a tavaly októberi tömegverekedéssel és lövöldözéssel kapcsolatban tett feljelentését, és vallomásait.

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, a támadók akkor több járművel érkeztek a település egyik házához, majd gumilövedékes és gázriasztó fegyverrel, botokkal, kardokkal és baseball-ütőkkel felszerelkezve rátámadtak egy családra.

A megtámadott család tagjai szerint távoli rokonaik voltak a támadók, és egy korábbi vita fajult el így közöttük. Elmondásuk szerint egy idős férfit és egy fiút fejbe lőttek, egy férfinak pedig megvágták a kezét a támadás során.

Kapcsolódó
Hatvani lövöldözés: bement a nyolc gyanúsított az ügyvédeivel a rendőrségre
Nyolc sérültje van a videón lévő brutális tömegverekedésnek. A vallomások szerint pénzügyi elszámolási vita van a két család között.

A balhé során hárman súlyos, öten pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A gyanúsítottak pár nappal ezelőtt önként feladták magukat a hatvani rendőrségen, miután a családjuk hét tagja ellen is elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A terheltek részleges beismerő vallomást tettek a gyanúsítotti kihallgatásuk során, s a vallomásaik szerint pénzügyi elszámolási vita volt köztük és a távoli rokonaik között.

A most megtámadott férfi a Tényeknek azt mondta, hogy az egyik körforgalomnál többen is kiugrottak az autóból, majd elkezdték fenyegetni, hogy vonja vissza az akkori feljelentését és ne tegyen terhelő vallomásokat rájuk. A megvert férfit kórházba vitték a mentők. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

Olvasói sztorik