Belföld

Hatvani lövöldözés: bement a nyolc gyanúsított az ügyvédeivel a rendőrségre

Négy ügyvéd kíséretében bementek tegnap együtt a hatvani rendőrségre annak a családnak a tagjai, akik ellen elfogatóparancsot adtak ki a múlt pénteki brutális hatvani tömegverekedés és lövöldözés miatt – tudta meg a 24.hu.

A támadók több járművel érkeztek a település egyik házához, majd gumilövedékes és gázriasztó fegyverrel, botokkal, kardokkal és baseball-ütőkkel felszerelkezve rátámadtak egy családra.

A megtámadott család tagjai szerint távoli rokonaik voltak a támadók, és egy korábbi vita fajult el így közöttük. Elmondásuk szerint egy idős férfit és egy fiút fejbe lőttek, egy férfinak pedig megvágták a kezét a péntek esti támadás során.

police.hu

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatos tegnapi kérdéseinkre küldött mai közleményében azt közölte, hogy nyolc sérültje van a bántalmazásnak, és közülük hárman szenvedtek súlyos sérülést. Hozzátették, a nyolc gyanúsított önként feladta magát. A hét hatvani és egy turai gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A részleges beismerő vallomások megerősítették, hogy régebb óta húzódó nézeteltérés, a rendőrség szerint pénzügyi elszámolási vita van a két család között. A gyanúsítottak kényszerintézkedésének ügyében még nem született döntés.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik