Belföld

Házi őrizetbe került a hatvani lövöldözés nyolc gyanúsítottja

police.hu
police.hu

Házi őrizetbe helyezte a bíróság azt a nyolc férfit, akik október 13-án este gumilövedékes és gázriasztó fegyverrel, botokkal, kardokkal és baseball-ütőkkel felszerelkezve támadtak egy családra Hatvanban  – tudta meg a 24.hu.

Konkoly Thege László, a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bűnügyi felügyeletbe helyezte 30 napra mind a nyolc gyanúsítottat azzal, hogy egyikük sem hagyhatja el az otthonát.

A végzés nem végleges, mert az ügyészség a letartóztatásuk elrendeléséért fellebbezett.

A megtámadott család tagjai szerint távoli rokonaik voltak a támadók. Elmondásuk szerint egy idős férfit és egy fiút fejbe lőttek, egy férfinak pedig megvágták a kezét a brutális támadás során.

A balhé során hárman súlyos, öten pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A gyanúsítottak pár nappal ezelőtt önként feladták magukat a hatvani rendőrségen, miután a családjuk hét tagja ellen is elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

A terheltek részleges beismerő vallomást tettek a gyanúsítotti kihallgatásuk során, s a vallomásaik szerint pénzügyi elszámolási vita volt köztük és a távoli rokonaik között.

Olvasói sztorik