Belföld

Megvádolták a férfit, aki kis híján halálra szurkált egy alvó családot Hódmezővásárhelyen, az anya testével védte a kislányát

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki tavaly december elején megszurkált egy alvó családot Hódmezővásárhelyen.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi zavartan viselkedett, ezért a főbérlője elküldte őt az albérletből. A terhelt ezután magához vett egy nagy konyhakést és azzal bolyongott a vásárhelyi tanyavilágban. Éjfél után a férfi bement az egyik tanyába, ahol egy idős férfi lakott a lányával és az unokájával.

A zavart férfi berúgta az ajtót, majd bement az idős férfi szobájába, akit többször is megszúrt. A zajra felébredt a nyugdíjas lánya, aki az apja védelmére kelt, de a támadó őt is megszurkálta.

A nő mindvégig úgy védekezett, hogy a megöléssel fenyegetőző férfi a kiskorú lányát ne tudja bántani, inkább őt érjék a szúrások. A cselekménynek úgy lett vége, hogy a nő kihasználta azt, hogy a férfi egy időre a cselekményével felhagyott, ekkor elszaladt és segítséget hívott.

– közölte az ügyészség.

A családot nem is ismerő támadó, amikor ezt észlelte, akkor elhagyta a helyszínt. Az idős férfi és lánya is életveszélyes sérüléseket szenvedett, életüket az időben érkező orvosi segítség mentette meg. A 12 éves kislány nem sérült meg. A főügyészség minősített emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a támadót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik