Tech

Csak idő kérdése, hogy Európa is megkapja az Apple újdonságait

Costfoto/NurPhoto via Getty Images
Costfoto/NurPhoto via Getty Images

Amikor az Apple júniusban leleplezte az Apple Intelligence elnevezésű fejlesztését a WWDC konferencián, gyorsan egyértelművé vált, hogy a forradalmi technológiát először csak amerikai angol nyelven lehet majd kipróbálni, és hogy régiók terén is lesznek korlátozások.

Az Európai Unió kapcsán felmerült, hogy soha nem jut el ide a fejlesztés, ha pedig igen, még éveket kell várni rá, csakúgy mint Kínában. Most azonban úgy tűnik, az Apple engedékenyebbé vált, írja a 9to5Mac.

Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját egy napokban tartott, részvényeseknek szóló találkozón arról kérdezték, mikor válhatnak elérhetővé az MI-funkciók más piacokon.

A cégvezető nem árult el sok részletet, de jelezte, hogy az Apple együttműködik a szabályozókkal, hogy az említett funkciókat „mindenki számára” elérhetővé tegyék. Cook hozzátette: a vállalat először meg akarja érteni az összes szabályozási követelményt, mielőtt időkeretet adna az Apple Intelligence bevezetésére ezekben a régiókban, de az egyeztetések konstruktívan zajlanak.

Az Apple Intelligence jelenleg le van tiltva az EU-ban, valószínűleg azért, mert az Apple attól tart, hogy az MI-t szabályozó helyi jogszabályok miatt meg kell majd változtatnia annak működését Európában. Ami Kínát illeti, a helyi jogszabályok megkövetelik, hogy az adatokat kínai szervereken dolgozzák fel, ami egyelőre nem fért bele az Apple-nek.

Kapcsolódó
Ezt jó, ha tudja az Apple nagy újdonságáról
Néhány fontos kérdésre választ adott az Apple nemrégiben közzétett dokumentuációja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik