Élet-Stílus

Rosszul töltjük ki a sörünket egy szakértő szerint

Augusztus 2-án volt a Nemzetközi Sörnap, ez alkalomból érdemes felülvizsgálni az ismereteinket.

Az egész világ az olimpiára figyel, sokan így elmehettek egy fontos ünnep mellett: augusztus 2-án volt ugyanis a Nemzetközi Sörnap, amelyet minden évben a hónap első péntekjén tartanak. Ez alkalomból felidézte a Mirror, hogyan is kell kitölteni az italt az üveből.

Eddig az uralkodó módszer szerint ferdén meg kell dönteni a poharat, majd lassan belefolyatni a sört, hogy az ital ne legyen túlságosan habos. Egy TikToker szerint viszont nem ez a jó módszer, hisz így jóval több szénsavval terheljük meg a gyomrunkat. Az oldalon @timthetankofficial néven szereplő felhasználó meg is mutatta, mit kell csinálni.

@timthetankofficial Replying to @willit22 You’ve been pouring beer the wrong way! #fypシ #party #drink #bartender #tipsandtricks #beer #foam ♬ original sound - timthetankofficial

A sört úgy ahogy van, kitölti a pohárba és megvárja, míg leülepedik a hab, majd rátölti a maradékot. Így persze sokkal több hab lesz, de némi várakozás után összeáll a tökéleset sör, amelynek nagy előnye, hogy kevésbé puffaszt, mintha a hagyományos módszerrel töltenék ki.

A tiktoker szerint a régi módszer után „dagadtnak érzi magát” az ember, az ő technikájával viszont úgy nem lesz hab, hogy még jobb érzés is lesz meginni.

Tim nem csak a sörrel kapcsolatban osztotta meg tanácsait, a közösségi oldalain szinte minden itallal kapcsolatban megnyilatkozott már.

Az „italszakértőt” több mint 1,2 millióan követik az Instagramon, például azért, hogy megtudják, hogy érdemes kólát inni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Timthetank (@timthetankofficial) által megosztott bejegyzés


Érdemes tehát hallgatni rá sörügyben is, azért is, mert egy sör-sommelier szerint szintén úgy kell kitölteni a sört, ahogy a tiktoker javasolta, hogy az extra szénsav ne okozzon problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik