Élet-Stílus

Egész életedben rosszul csináltad: egy sör-sommelier végre elárulta, hogyan kell helyesen kitölteni a üveg sört

Nézd öreg, semmi hab, így kell ezt csinálni, semmi nem vész kárba!

Ha hangzott már el a szádból ez a mondat a söröd kiöntése közben, akkor van egy rossz hírünk! A Business Insider ugyanis megkérdezett egy hivatásos sör-sommeliert, hogy hogyan, milyen technikával érdemes pohárba önteni a sörünket, és hát nem úgy, ahogy eddig gondoltuk.

Valószínűleg elég kevesen vannak, akik imádják a sörnek a habját. Emiatt aztán sokszor próbáljuk úgy önteni, hogy a lehető legkevesebb hab kelektkezzen.

A habnak azonban funkciója van, méghozzá nem is akármilyen.

A videón Max Bakker remekül mutatja be azt a folyamatot, amely egy sörözés alkalmával a gyomrunkban történik. A hab nélkül csapolt sör azért lehet veszélyes, mert a sörben lévő extra szénsavat is, amely a hab keletkezésével rendes esetben távozik, lenyeljük. Ez a szénsavban gazdag sörös közeg aztán a gyomrunkban találkozik olyan dolgokkal, mint a perec, a chips, vagy a nachos, ez pedig durva folyamatokat indíthat el bennünk.

A videó megtekintéséhez kattints IDE.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik